Akşener: Partimin başındayım

Akşener: Partimin başındayım

Meclis’e 44 vekille giren İYİ Parti’den, Genel Başkan Meral Akşener İYİ Parti Genel Merkezi'nde seçim sonuçlarını değerlendirdi.

24 Haziran 27. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 44 milletvekili ile güçlü bir şekilde Meclis’e giren İYİ Parti’de seçimlerin ardından açıklama yapan Genel Başkan Meral Akşener, "Partimin başındayım, mücadelemiz sürecek" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel İdare Kurulu toplantısının ardından kurmaylarıyla birlikte kameralar karşısına geçti.

Akşener’in açıklamalarından satır başları şöyle:

Seçim sonuçlarının hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Seçim sonuçlarının ortaya koyduğu tabloyu GİK üyelerimiz ve vekillerimizin önünde koydum tabloyu göstererek yol haritaları çizmesini istedim. GİK kararı bütün zor şartlar ve imkansızlıklar içinde alınan bu sonucun büyük bir kazanım olduğu yönündedir.

GİK üyesi arkadaşlarım kararlarının benim Genel Başkanlığımda İYİ Parti’nin yola devam etmesi yönünde olduğunu belirtmiştir. GİK üyelerine bu konuda teşekkür ederim.

Biz ülkemize nefes aldırmak üzere bir yola çıktı. Bu ülkenin pek çok konuda derin bir kriz içerisinde olduğunu görerek yeni bir bakış açısıyla tüm bu meselelerin çözüleceğine inandık. Ben ve dava arkadaşlarım hem partimizin kuruluş süreci hem sonrasında karşılaştığımız engellere rağmen vazgeçmedik.

Daha 7. Ayımızda çok adaylı seçimin önünü açarak demokrasimize nefes aldırdık. Türkiye’yi yükseltme konusunda bu anlayışı Meclis’e taşıyacağımız kesindir. GİK üyelerimiz bu konuda bana tam destek vererek kararlılığını ifade etmiştir.

Bugün daha güçlüyüz. Meclis’te vekillerimiz var. İYİ Parti Türkiye’nin uzun zamandır hissettiği eksikliği girdiği ilk seçimde doldurmuştur. Herkesi kucaklayan birleştiren bir İYİ Parti olduğunu milletimiz görmüştür.

Öncelikle aziz milletimize ve parti teşkilatımızın tüm üyelerine teşekkür ediyorum. Tüm engellere karşı durdukları için onları kutluyorum. Özellikle de gençlere teşekkür ediyorum. Bundan sonra da en büyük destekçimiz gençler olacaktır. Bugün artık iyi parti ve kadroları Türk siyasetinde yerini almıştır ve inisiyatif sahibi olacaktır.

“İNCENİN AÇIKLAMALARINA KATILMIYORUM”

Soru cevap kısmında CHP’nin adayı Muharrem İnc’nin seçim sonrası açıklamalarına ilişkin bir soruya cevap veren Akşener:

“100 yıllık bir CHP yüzde 22 oy aldı 50 yıllık bir MHP yüzde 11 oy aldı. AKP bütün imkanlarıyla bir seçim kampanyası yaptı ve yüzde 41 oy aldı. Sonuç itibariyle emeklilerin emekli parası gönüllülerin harçlıklarıyla kurulan 8 aylık bir İYİ parti yüzde 10 oy aldı ben o yüzden Sayın İnce’nin bu sözlerine katılmıyorum.” İfadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçim sonuçlarını gece geç saatlere kadar diğer partililer ile birlikte izlediğini belirterek “O gece sayın İnce ve CHP temsilcileri sayın Erdoğan’ın kazandığını ifade ettiler.  Ben de bir infial yaratılmasını istemediğim için gitmedim.” dedi.

Akşener, İYİ Parti’nin yeni dönemde nasıl bir rota belirleyeceği sorusu üzerine Milletvekillerinin mazbatalarını aldıktan sonra GİK üyeleri ile birlikte derinlemesine bir toplantı yapacaklarını söyledi.

Biz milletvekili arkadaşlarımız mazbatalarını aldıktan sonra GİK üyeleri ile birlikte değerlendirmeyi, kısa yaptık. Sonra derinlemesine bir toplantı yapacağız.

İYİ Parti’nin 24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti’nin Türk siyasetine önemli bir etki yarattığının altını çizen Akşener “Sadece şunu söyleyeyim: Bütün siyasi partilerin içinde hala İYİ Parti’yi konuşuyorsa bu İYİ Partinin siyasi cenahta önemli bir yer kapladığını gösterir. “

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ayrıca Grup Başkanlığı seçimlerinin demokratik bir şekilde yapılacağını ve kendisinin herhangi bir adayı işaret etmediğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum