Akşehirspor'dan erteleme açıklaması

Akşehirspor'dan erteleme açıklaması

Bölgesel Amatör Lig 6. Grup’ta 3 Mart 2019 Bağlum Stadında oynanacak olan Keçiören Bağlumspor-Akşehirspor müsabakası yeterli emniyet görevlilerin olmaması nedeniyle tatil edilmişti.

 

Akşehirspor’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şu şekilde:

“Müsabaka için saat 13.00’de yapılan eşgüdüm toplantısında müsabakada görevlendirilen 9 emniyet görevlilerinin olduğu belirtilmiştir. Müsabakanın hakemi bunun üzerine sayının yetersiz olduğunu belirtmiştir. Müsabaka için görevlendirilen emniyet mensubundan 25 emniyet mensubu olmadan müsabakayı başlatamayacağını belirtmesi üzerine görevli komiser bu sayının maç başlayana kadar tamamlanacağını belirtti.
Müsabaka saati olan 14.00’de takımlar sahada yerini almalarına rağmen müsabaka hakemleri güvenlik görevlilerinin sayısının yetersiz olması nedeniyle sahaya çıkmamışlardır.Müsabaka için görevlendirilen komiserle görüşmelerimizde Ankaragücü Spor Kulübünün trafik kazasında vefat eden taraftarının cenaze töreninin olduğunu, açılışların olduğunu söyleyerek emniyet görevlilerinin yeterli sayıda gelemeyeceğini ancak sayıyı tamamlamak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirtmiştir.
Müsabaka başlama saatinden 15 dakika geçmesine rağmen hiçbir emniyet görevlisi gelmemiştir. Hakem ve gözlemci ile yaptığımız görüşmede ise hakemin “Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi iyi biliyorum. 6. Grupta şampiyonluk için ortada olan çekişmeyi diğer gruplar gibi gözlemliyorum, bu maçın önem derecesini çok iyi biliyorum. Her iki takım ve şampiyonluk için mücadele eden diğer kulüplerin taraftarlarının da bu müsabakaya ilgi göstereceğini tahmin ettiğini ve tribünlerde görüldüğü gibi sadece iki takım taraftarı olmadığı özellikle Kırıkkale’ den taraftarların geldiğini gördüm. Müsabakayı izlemeye gelen yaklaşık 800 kişilik bir taraftar olduğu görülüyor. Bunların üzerine müsabakayı gelen 9 emniyet görevlisi ile oynatmam mümkün değil” Dedi.
2018-2019 Sezonu Spor Toto Bölgesel Amatör Lig Müsabakaları Statüsü Tribün Düzenlenmesi Ve Organizasyon başlıklı 10. Maddesinin 13. Fıkrasında “Ev sahibi kulüpler, müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında saha çevresinde ve sahanın içinde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordinasyon içerisinde hareket ederek emniyet ve güvenliğin sağlanması için gerekli her türlü önlemi almak zorundadırlar” denilmektedir. Rakip takım yöneticileri ise “biz müsabakayı emniyete bildirdik ve gerekli önlemlerin alınmasını talep ettik” dediler.  Bunun haricinde müsabaka öncesi ve müsabaka erteleme saatine kadar hiçbir girişimleri olmamıştır.
Müsabakanın başlama saatinden 30 dakika geçmesine rağmen herhangi bir takviye emniyet görevlisi gelmemesi nedeniyle müsabaka gözlemcisi ve hakem ile tekrar görüşüldü. Müsabaka hakemi“Müsabakanın bu şekilde oynanamayacağını müsabakayı tatil ettiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.