Akşehir'de ''Sağlık olsun'' çağrısı yapılacak

Akşehir'de ''Sağlık olsun'' çağrısı yapılacak

Yeşilay Akşehir Temsilcisi Faruk Başoğlu, alkol, sigara, uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklardan arınmış bir toplumunun oluşabilmesi için halka ''Sağlık Olsun'' çağrısı yapacaklarını ifade etti.

Yeşilay Akşehir Temsilcisi Faruk Başoğlu; 1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında yaptığı açıklamada, her türlü alanda bağımlılık tehlikesinin özellikle genç nüfusu ciddi anlamda tehdit ettiğini vurguladı.
     Bağımlılığın, kişinin kullandığı madde üstünde kontrolünü kaybetmesi ve onsuz bir yaşam sürememeye başlaması olduğunu ifade eden Başoğlu, ''Bağımlılık bir kez geliştikten sonra, bir daha iyileşmesi hiç de kolay değildir'' dedi.
     Başoğlu, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
     ''Başbakanlık'a bağlı Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (ASAGEM) tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre; yurt genelindeki alkol kullanım oranı yüzde 13 olarak belirlendi. Aile Çalıştayı raporunda, alkol kullanımının boşanmaya olan etkisine de dikkati çekildi. Türkiye genelinde sigara kullanım oranı ise yüzde 30... İstanbul Zeytinburnu'nda ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik yapılan araştırma ürkütücü tabloyu ortaya çıkardı. Araştırmaya göre sigara kullanım oranı yüzde 87, alkol yüzde 72, esrar kullanım oranı yüzde 32 çıktı. Giderek artan bu bağımlılık oranları özellikle gençlik üzerinde hızlı bir artış göstermesi ürkütüyor. Her anne baba, çocuğunun bağımlı olmasını istemese de maalesef her zaman kendi tesiri alanında olmayan (sosyal çevre, TV, internet gibi etki alanlarında kalan) çocukları için topyekun bir mücadeleye ihtiyaç vardır. Bu tehlike karşısında lütfen; ''Sağlık olsun'' çağrısı başlatıyoruz. Bu çağrıya güç verelim. Ya çağrıyı duyan ya da duyuran veya yaşayışımıza göre çağrıya uyan olalım.'' 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.