Akşehir'de hayvanlara yem desteği

Akşehir'de hayvanlara yem desteği

Akşehir Belediyesi Park ve Bahçe Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilçedeki yoğun kar yağışının ardından yem bulmakta zorlanan serçe, sığırcık, güvercin gibi kuşlar ile başıboş kedi ve köpekler için (...)

Akşehir Belediyesi Park ve Bahçe Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilçedeki yoğun kar yağışının ardından yem bulmakta zorlanan serçe, sığırcık, güvercin gibi kuşlar ile başıboş kedi ve köpekler için çeşitli noktalara yem bıraktı. Ekipler, olumsuz hava şartlarında yem ihtiyaçlarını gidermekte zorlanan kuşlar için Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere camiler, okullar, mezarlık ve yeşil alanlara yem bırakıyor. Kedi, köpek ve yabani hayvanlar için de ilçe merkezinde ve dağlık alanda çeşitli noktalara tavuk kırıntısı ve sakatat bırakıldı. 
Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Yiğit, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: ''Bilindiği üzere kış aylarında tüm çevremiz ve doğa karla kaplı olduğundan, doğadaki kuşların, kedilerin, köpeklerin ve yabani hayvanların yemlere ulaşması ve beslenmesi imkansız hale gelmekte. Akşehir Belediyesi olarak bir nebze olsun onlara yiyecek temin etmek amacıyla muhtelif noktalara yiyecek bıraktık. Çalışmamız hava şartlarına göre devam edecek.''
AA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.