Aksav Başkanlığı’na Tufan Dağıstanlı Getirildi

Aksav Başkanlığı’na Tufan Dağıstanlı Getirildi

Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) başkanlığında Tayfun Dağıstanlı getirildi.         AKSAV Yönetim Kurulu’nun son toplantısında; Arif Bulut’un istifa etmesiyle boşalan AKSAV başkanlığına Tufan Dağıstanlı'nın getir.

Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) başkanlığında Tayfun Dağıstanlı getirildi.

        AKSAV Yönetim Kurulu’nun son toplantısında; Arif Bulut’un istifa etmesiyle boşalan AKSAV başkanlığına Tufan Dağıstanlı'nın getirilmesi kararlaştırıldı.Ayrıca Hülya Arslanbay Özyol ise genel sanat yönetmeni olarak atandı. Yapılan görev bölüşümü sonucunda Tufan Dağıstanlı, Yılmaz Erel ve Hüseyin Şanlı vakfın icra kurulunda görev yapacak isimler olarak belirlendi.

        50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiren AKSAV’ın yeni başkanı Tufan Dağıstanlı'nın, Türkiye’nin tanınmış seramik sanatçıları arasında yer aldığı belirtildi. Hülya Arslanbay Özyol’un da sinema yazarı olduğu açıklandı.

        TUFAN DAĞISTANLI KİMDİR?

        1977 yılında İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Seramik Bölümü’nden mezun olan Tufan Dağıstanlı, Beril Anılanmert’in asistanlığında, Sadi Diren’in öğrencisi oldu. 2002 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin kuruluş çalışmalarında yer alan Dağıstanlı ülke içinde ve yurtdışında çok önemli sergilere imza attı. Almanya’nın Bremen, Rusya’nın Rostov, İspanya’nın Talavera kentlerinde açtığı ‘Kuşlar’ ve Almanya’nın Nürnberg kentinde açtığı 'Seramikten Kuşlar Cenneti' adlı sergiler; Dağıstanlı’nın Antalya ve Türkiye’yi başarıyla temsil ettiği yurt dışı sergilerinden bazıları.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.