Aksaray PMYO'nda Çarşamba söyleşileri

Aksaray PMYO'nda Çarşamba söyleşileri

Aksaray Devlet Hastanesi'nden İntaniye Uzmanı Dr. Özgür Akça, Aksaray Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) öğrencilerine brifing verdi.

 
Dr. Akça, Okul Konferans Salonu'nda düzenlenen programda ''Enfeksiyon Hastalıkları'' hakkında bilgi vererek, domuz gribi olarak tanınan A/H1-N1 virüsünün tanımını yaptı. 
Salgın hastalığın halen devam ettiğini ifade eden Akça, bu salgına sebep olan İnfluenza A virüsünün (A/ H1N1) daha önce insanlarda görülmezken virüsün geçirdiği değişimle artık insanlarda da görülebilen bir grip türü olduğunu ve belirtilerinin normal grip belirtileri ile aynı olduğunu söyledi. 
Domuz gribinin kişiden kişiye bulaşabilen bir virüs olduğunu, bu nedenle kişisel temizliğin büyük önem taşıdığını belirten Akça, ''Bu hastalıktan korunmak için bulunulan ortamın ve kişisel temizliğin çok büyük önemi vardır. Bu hastalığın tedavisinde gripte kullanılan antiviral ilaçlar kullanılabilir'' dedi. 
Grip belirtileri başladıktan ilk 48 saat içinde ilaç kullanıldığında hastalığın şiddetinin azaltılabileceğini ifade eden akça, öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı. Söyleşi sonunda Okul Müdürü Naci Uğur, Dr. Özgür Akça'ya teşekkür belgesi verdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.