Aksaray PMYO'da konferans

Aksaray PMYO'da konferans

Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Akif Özbek, bilgi, eğitim ve mesleğin lazım olduğunu ancak asıl olanın sevgi olduğunu söyledi.

Başsavcı Özbek, Cumhuriyet Savcısı Musa Yücel ile birlikte Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) öğrencilerine ''Cumhuriyet Savcılığı Makamının Adalet Sistemi İçerisindeki Yeri, Önemi ve Kollukla İlişkiler'' konulu konferans verdi. 
Köklü geçmiş, şanlı tarihe sahip olan kolluk teşkilatlarının geleceğe de ışık tutacağını ifade eden Özbek, kendilerine verilen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını kaydetti. 
Özbek, hukukun üstünlüğünün kimsenin dilinden düşmediğini fakat herkesin hukuku farklı anladığını belirterek, ''Hiç bir zaman sizler devletin hukukunu uygulamaya çalışmayın. Bütün gayretiniz hukukun devleti olmaya çalışmak olmalıdır. Adaletle hükmetmediğiniz zaman devlet olamazsınız. Adil olmak başka, adil görünmek başkadır. Bizler hem adil olmak hem de adil görünmek zorundayız'' dedi. 
Bütün kolluk teşkilatının derdini dert edindiklerini dile getiren Özbek, şunları kaydetti: 
''Bilgi lazım gelir, eğitim lazım gelir , meslek lazım gelir fakat asıl olan sevgidir. Bu saygı ve sevgiyi sizden gördük. Şerefli, saygın, soylu asker, polis ve polis okulu öğrencileri bulunduğunuz il hudutları içerisinde İl Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü birimlerine mensup görevini yapmakta olan tüm arkadaşlarımızın arkasında kale gibi, taş bir duvar gibi durmaktayız bunu sakın unutmayınız.'' Konferans soru cevap bölümüyle sona erdi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.