Aksaray doğal film platosuna dönüştü

Aksaray doğal film platosuna dönüştü

Tarihi ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkmaya başlayan Aksaray, doğal plato özelliği sayesinde son yıllarda çok sayıda film çekimine ev sahipliği yapıyor.

Tarihi ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkmaya başlayan Aksaray, doğal plato özelliği sayesinde son yıllarda çok sayıda film çekimine ev sahipliği yapıyor.
     Çekimleri Aksaray'da gerçekleştirilen ''Hz. Ömer'in Doğuşu'' filminin yönetmeni Nazif Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle dönem filmleri olarak adlandırdıkları tarihi içerikli filmlerin çekimi için Aksaray'ın çok uygun özellikler taşıdığını söyledi.
     Aksaray'da 8'inci filmlerini çektiklerini vurgulayan Tunç, ''Bunların hepsi tarihi filmler. Dönem filmlerini, tarihi dokunun canlı olduğu yerlerde çekmek gerekiyor. Suni bir plato oluşturmak yerine Anadolu'da o dokuyu ve duyguyu yansıtacak doğal mekanları arıyoruz. Biz de tüm Kapadokya bölgesini dolaştık. Çekimlerimiz için en uygun mekanları Aksaray'da bulduk'' diye konuştu.
     Televizyon için çektikleri ''Hz. Ömer'in Doğuşu'' filminin çalışmalarını 10 gün içinde tamamladıklarını dile getiren Tunç, şunları kaydetti:
     ''Güzelyurt ilçesi, Demirci beldesi ve Kızılkaya köyü ile Aksaray merkezdeki tarihi Zinciriye Medresesi'nde çekimler yaptık. Film Hz. Ömer'in Müslüman oluşuna kadar yaşanan süreci anlatıyor ve Müslüman olması ile de sona eriyor. 90 dakikalık bir film oldu. Senaryo Mehmet Uyar'a ait. 60 kişilik bir oyuncu kadrosu ile çalıştık. Hazreti Ömer karakterini 'Hür Adam Said Nursi'yi de sinemada canlandıran başarılı oyuncu Mürşit Ağa Bağ oynuyor. Taş binalar ve kerpiç evler doğal platomuz oldu. Aksaray'ın bugün hala doğallığını koruyan mekanları filmin dokusuna çok uydu.''
     Bu yıl Aksaray'da televizyon için iki film daha çekmeyi planladıklarını ifade eden Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Pir Sultan Abdal ve Hacı Bektaş-ı Veli'yi anlatan filmler çekeceğiz. Son derece değerli olan bu tarihi şahsiyetlerin daha iyi anlaşılmasını istiyoruz. Şu anda senaryosu yazılıyor. Onları da burada çekmeyi planlıyoruz. Hem Pir Sultan Abdal, hem de Hacı Bektaş-ı Veli, olduğundan farklı anlaşılıyor. Bu konudaki yanlışların ortadan kalkmasına katkı sağlamak istiyoruz.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.