'Akp Döneminde Hukuk Sadece İktidarın Hukuku, Adalet İse Bir Yalan Oldu'

'Akp Döneminde Hukuk Sadece İktidarın Hukuku, Adalet İse Bir Yalan Oldu'

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlik kararı vermesi Cumhuriyet Halk Partisi tarafından protesto edildi. CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, "Ülkemizde AKP iktidarı döneminde...

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlik kararı vermesi Cumhuriyet Halk Partisi tarafından protesto edildi. CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, "Ülkemizde AKP iktidarı döneminde hukuk sadece iktidarın hukuku, adalet ise bir yalan olmuştur." dedi.

CHP İl Başkanı Karasu ve parti üyeleri, adliye önüne siyah çelenk bıraktı. İl Başkanı Ulaş Karasu burada yaptığı açıklamada, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili süreci anlatarak şunları söyledi: “17 Aralık 2013 tarihinde 12 yıllık AK Parti iktidarının bakan, bakan çocukları, işadamları ve bürokratlara ile nasıl bir çark kurduğu, hırsızlığın, yolsuzluğun hangi boyutlara ulaştığı gözler önüne serilmiş, bu kapsamda İçişleri ve Sanayi Bakanının oğulları ile İranlı iş adamının korkunç boyutlarda kara kara aklama, rüşvet ve yolsuzlukları gözler önüne serilmiştir. Barış Güler’in evinde yapılan aramada, 7 çelik para kasası bulunmuş, Halk Bankası Genel Müdürünün evinde ise ayakkabı kutularında milyonlarca lira para çıkmıştır. Zafer Çağlayan’ın Reza Zarrab’dan 700 bin lira değerinde rüşvet olarak saat aldığı, faturalar ve görüntüler ile kanıtlanmıştır. 25 Aralıkta ise Cumhurbaşkanı ve oğlu Bilal Erdoğan’ın ses kayıtları ortaya çıkmış, yolsuzluğun en tepeden yönetildiği görülmüştür.”

“Ülkemizde AKP iktidarı döneminde hukuk sadece iktidarın hukuku; adalet ise bir yalan olmuştur. Bu kadar kanıt varken, her şey göz önünde iken ne yazık ki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu yolsuzlukları kapatmaya çalışmaktadır.” diyen Karasu, şu ifadeleri kullandı: “Bu hırsızlıkları kapatmaya çalışanlar şunu iyi bilsinler ki adalet bir gün kendilerine de lazım olacaktır. Hepimize düşen görev hukukun üstünlüğünü, eşitliğini herkese hissettirmektir. Yıllardır halkımızın inançlarını sömüren kendileri lüks villalarda otururken toplumu her geçen gün yoksullaştıranlardan, CHP olarak bizler yolsuzluğun, hırsızlığın, tüyü bitmemiş yetimin hakkını er ya da geç soracağız. Onları adaletin karşısına çıkartıp hesap vermelerini sağlayacağız. Adaletin kaybeden AKP’nin hakimi ve savcısı olan arkadaşlara da sesleniyoruz: “Hukuku yok etmeyiniz… Gün gelecek, hukuk size de lazım olacaktır”

Açıklamanın ardından partililer adliyeden ayrıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.