Akm Baştan Aşağı Yenilenecek

Akm Baştan Aşağı Yenilenecek

Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘AKM gelişiyor, hizmetimiz güzelleşiyor’ projesi Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), tarafından kabul edildi. Proje kapsamında Atatürk Kültür Merkezi bir milyon 620 bin liraya baştan...

Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘AKM gelişiyor, hizmetimiz güzelleşiyor’ projesi Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), tarafından kabul edildi. Proje kapsamında Atatürk Kültür Merkezi bir milyon 620 bin liraya baştan aşağı yenilenecek.

1987 yılından beri Devlet Tiyatrosu, Türk Halk Müziği Korosu ile birçok faaliyete ev sahipliği yapan Atatürk Kültür Merkezi , ORAN sosyal ve Kentsel Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında yenilecek. Proje kapsamında AKM'nin bodrum katı kurs merkezlerine dönüştürülürken, sanat galerisi de yenilenecek.

Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, sosyal tesislerde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, projenin 27 yıllık Atatürk kültür Merkezi’nin kapsamlı bir biçim de fiziki alt yapısının yeniden gözden geçirilmesi ve yeniden teftiş edilmesi amacı taşıdığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün inşaat yapım ve onarımla ilgili çalışmaları sürdürdüğünü anlatan Kalaylı, “Kısa zaman içerisinde yaklaşık maliyet hazırlanır hazırlanmaz ihale çalışmaları başlayacak ve öngörülen zaman içerisinde bu tadilatları tamamlayıp daha sonra da tefrişi yaparak AKM’yi daha güzel bir görünüme kavuşturmayı düşünüyoruz.” dedi.

Atatürk Kültür Merkezi yenileme çalışmaları ile ilgili bilgi veren Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ise, ‘AKM gelişiyor, Hizmetimiz güzelleşiyor’ isimli bir proje hazırladıklarını ve projenin ORAN tarafından kabul edildiğini aktardı. Proje kapsamında kültür merkezinin bir milyon 620 bin liraya yenilerek Sivaslıların hizmetine sunulacağını kaydeden Pürlü, şöyle devam etti:

“Şehirde faaliyet gösteren ve şehrin köklü kültürünü yaşatmaya çalışan sivil toplum kuruluşlarının, amatör toplulukların ve kişilerin etkinliklerini yapacakları alan bulamamaları yüzünden birçok kültürel değerlerimiz yeterince tanıtılamıyor. Projemiz bu ihtiyaçlara cevap verecek şekilde hazırlandı. AKM’nin bodrum katının restore edilerek kurs merkezlerine dönüştürülmesi, galeri binamızın restore edilmesi, çok amaçlı salonun yenilenmesi, tüm bu mekânların tefriş edilmesi ve bu birimlere engelsiz erişimlerin sağlanmasından oluşmaktadır.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.