AKKO Makine hizmete girdi

AKKO Makine hizmete girdi

AKKO Makine Selçuklu’da Organize Sanayi Bölgesi’nde büyük bir katılımla açıldı. AKKO Makina Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Karakuş, yatırımlarla büyümeye devam ettiklerini söyledi

1986 yılında Abdullah Karakuş tarafından kurulan AKKO Oto. Mak. Hırd. San. Tic. Ltd. Şti. ülke ekonomisine katkı sunarken, bir yandan da istihdam oluşturuyor. Açılışa AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Ticaret Odası Selçuk Öztürk, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı, Konya Sanayi Odası Başkan Vekili Mustafa Veli Tekelioğlu, iş adamları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

adsiz-017.jpg

320 KİŞİLİK KOCAMAN BİR AİLEYİZ

Açılış konuşmasını yapan AKKO Makina Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Karakuş, ülke ekonomisine katkı sağlamaya ve istihdam oluşturmaya devam edeceklerini açıkladı. Firmalarının büyük emeklerle kurulduğunu ve bu günlere kolay gelmediklerini kaydeden Karakuş, “Biz 320 kişilik kocaman bir aileyiz. Bunun gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tabi bu günlere ulaşmak kolay olmadı. Bir sanayici ferdi olarak şunu açıkça söyleyebilirim ki, yönetim kadromuz, çalışma arkadaşlarımızla zor dönemlerden geçtik. Hamdolsun akıllı ve entegre tesisimiz ile 90 ülkeye ihracat yapan bir firma haline geldik. Bugünlere gelmemizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

adsiz-018.jpg

Yaklaşık 46 yıllık tarihimizde bizi bu noktaya getiren kurum kültürümüz ve tüm azmiyle inşa ettiğimiz Anadolu geleneklerine has, fikri yönetim sistemimizdir. AKKO Makina her geçen gün teknolojik gelişmelere bağlı olarak kendini geliştirmektedir. Yaptığımız yatırımların, çalışmalarının, kişisel gelişimlerine verdiği önemi, araştırma, geliştirme ve ürün gelişimlerine gösterdiği hassasiyetler sonucu bu günlere gelmeyi başarmıştır. Daima müşteri memnuniyetini ön planda tutan bir firmayız. Müşterilerimizi bir çözüm ortağı olarak kabul ediyoruz. Bugün ürünlerimiz dünya pazarında 90 ülkede kullanılmaktadır. Bu şehre, ülkeye, topraklara borçluyuz ve bunu ödemek için çalışıyoruz. Bu borcu ödememiz lazım. Doğaya saygılı üretimle yolumuza devam etmek istiyoruz. Daha fazla istihdam ve katma değer ile üretimi artırmak en büyük hedeflerimiz arasında yer alıyor. 10 bine aşkın üretim çeşidimizi dünyaya pazarlarına ulaştırmaya devam edeceğiz. Üretim gibi bir ciddi iş yapacaksan, üründe kusursuzluğu sağlamak zorundayız. Kusursuz üretim için her şeye yatırım yapmak gerekir” dedi.

 

MESLEKİ EĞİTİME ÖNEM VERMELİYİZ

Konya Sanayi Odası Başkan Vekili Mustafa Veli Tekelioğlu ise özellikle çocukları mesleki eğitime yönlendirmek gerektiğini vurguladı. Ülkede genç nüfus olduğunu ve bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Tekelioğlu, üretim adına daha fazla potansiyel üretim yapılabileceğine işaret ederek, “Ülkemiz ihracatta önemli işler yapıyor. Fakat ülkemizin şuanda ihracattaki, ihracat ürünlerin fiyatı yaklaşık 1,5 dolar. 1,5 dolarla ülkemizin kalkınması mümkün değil. Bu 1,5 dolar olan üretimi daha da artırmak gerekiyor. Yukarıya doğru çıkmamızın yolu, daha fazla katma değerli ürünleri üretmekten geçiyor. Fabrikalarda kullandığımız teknolojik ürünleri yurt dışından ithal ediyoruz. Yoksa ciddi tehlikeli şeylerle karşılaşırız. AKKO firmamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ise, AKKO’nun açılışından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ise, AKKO’nun açılışından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Öztürk, “Şehrimiz adına büyük bir gurur kaynağı. Abdullah abinin hikayesi aslında Konya’nın hikayesidir. AKKO zaman içerisinde kendisini büyütmeyi başarmıştır. İhracatını artırmıştır. Çok modern teknolojik gelişmelere imza atmıştır. AKKO’nun büyümesi demek, şehrin büyümesi demektir. Bundan 21 yıl önce 80-90 milyon dolar ihracat yapan Konya bugün 3 ile 3,5 milyar dolar seviyesinde ihracat yapıyor. Bu başarıda emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Daha alınacak çok yolumuz var. AKKO’nun hikayesi çok güçlü bir hikayedir. Konya’nın başarı hikayesidir” ifadelerini kullandı.

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.