Akılcı ilaç tedaviyi kolaylaştırır

Akılcı ilaç tedaviyi kolaylaştırır

Konya Eczacı Odası Başkanı Tevfik Göçer, düzenlediği basın toplantısında ‘Akılcı İlaç Kullanımı’nın tedaviyi kolaylaştırdığını söyledi.

14 Mayıs Eczacılık Günü nedeniyle oda binasında düzenlenen toplantıda konuşan Göçer, herkes için daha fazla sağlığın eczacılık mesleğinin temel ilkesi olduğunu söyledi.
Konuşmasında, ‘Akılcı İlaç Kullanımı’ konusunda da bilgi veren Göçer, “Her ilaç, doktorun kararı ile eczaneden, eczacı denetiminde sunulmalıdır. Ancak bu da yeterli olamaz. Doğru ilaç tek başına istenen etkiyi oluşturmaz. Akılcı ilaç kullanımı tedavinin kişiye özel olması ilkesine dayanır. Yani doğru ilacın, doğru zamanda, doğru dozda, doğru biçimde ve uygun maliyetle hastaya ulaştırılmasıdır. Bu tedavinin ayrılmaz bir parçasıdır. Doğru ve akılcı ilaç kullanımı aynı zamanda,  sağlığa ayrılan kamusal kaynakların etkin kullanımı sağlayacak yöntemdir. Bu yöntemin uzun vadede işletilebilmesi için biz sağlık çalışanları kadar vatandaşlarımıza ve medyaya da ciddi sorumluluklar düşmektedir. Mutlaka bu bilinç ile hareket etmemiz gerekir” diye konuştu.
Sağlıklı nesiller yetiştirmenin kendileri için sorumluluk olduğunu da dile getiren Göçer, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Sağlıklı bir toplum oluşturmanın hepimizin sorumluluğu olduğu gerçeğinden hareketle, doğru ilaca ulaşmanızı sağlayan, en yakın danışmanınız olarak sizlere kesintisiz sağlık hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Eczacınız olarak diyoruz ki, sağlığınız için, kamuda rasyonel tasarruf sağlanması için, ilaçların reklamının yapılmasına ve eczane dışına çıkartılması girişimlerine engel olmak için eczacınıza güvenin. İlaçlarınızı akılcı kullanın ve bu konuda tek doğru bilgi kaynağı olan eczacınıza danışın” dedi.
ALİ SAİT ÖGE
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.