Akdağ’da 500 Kişiyle Arama Kurtarma Tatbikatı Yapıldı

Akdağ’da 500 Kişiyle Arama Kurtarma Tatbikatı Yapıldı

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birliği tarafından Sandıklı ilçesi Akdağ Tabiat Parkında kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. 26 ilin arama kurtarma ekiplerinin katıldığı tatbikatta 500 personel görev...

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birliği tarafından Sandıklı ilçesi Akdağ Tabiat Parkında kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. 26 ilin arama kurtarma ekiplerinin katıldığı tatbikatta 500 personel görev aldı.

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, tatbikatın hedefinin arama ve kurtarmada tüm ekiplerin dağda ve açık arazide arama kurtarma konusundaki deneyimlerinin ve tecrübelerinin geliştirilmesi olduğunu söyledi. Buldan, bunların diğer birlik ve ekiplerle paylaşılması, aynı zamanda halk arasında farkındalık oluşturulması olduğunu belirterek, sonuçta eksikliklerin ve ihtiyaçların tespit edilerek, görevli personelin bilgilerinin arttırılması ve bölgenin tanıtımına da katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner de, yaklaşık 500 personelin katıldığı tatbikatın başlama talimatını verdi. Güner, “Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda yapılan tatbikat çeşitli illerinden katılan AFAD Arama Kurtarma ekipleri, UMKE ekipleri, ilimiz kamu kurum ve kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının işbirliği ve koordinasyonu içinde gerçekleşmiştir. Dağda ve açık arazide arama kurtarma konusundaki bilgi ve deneyimler, tecrübeler paylaşılmış ve ekiplerin uyum içinde birlikte çalışma kabiliyetlerinin artması hedeflenmiştir.” dedi.

Güner, Afyonkarahisar’ın deprem kuşağında bir il olduğu için olası afet risklerine karşı il bazında kurumlar ve bireyler olarak afete hazır olmak zorunda olduklarını anlattı. Güner, Afyonkarahisar İl AFAD Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birliğinin kurulduğu 2001 yılından bu güne kadar depremlerde ve bunun yanında, sel, yangın, trafik kazaları, bina göçükleri, su altı ve su üstü, kayıp arama, patlama, uçak kazası, sosyal yardım gibi görevlerde yetişmiş personeli ile 13 yılda toplam 510 olayda aktif rol aldığını kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.