Akaryakıt fiyatlarında bu indirim ilk kez yaşanacak! Motorin ve LPG'yi kapsayacak mı?

Akaryakıt fiyatlarında bu indirim ilk kez yaşanacak! Motorin ve LPG'yi kapsayacak mı?

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına gelecek indirimi herkes merak ediyor. Söz konusu indirim bir ilk olarak piyasaya damga vuracak. Benzin, motorin ve LPG dahil tüm ürün gruplarına indirim gelecek mi? İşte cevabı...

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarında yaşanan son gelişmeleri milyonlarca araç sahibi yakından takip ediyor. Son zamlarla birlikte motorinin litre fiyatı 41 lirayı geçti. Benzin ise 40 liraya dayandı. 50 litre deposu olan bir aracın yakıt maliyeti ise 2000 lirayı aştı. Durum böyle olunca vatandaş en ufak bir indirimi bile bekler hale geldi. Sevindiren haberi ise yetkililer verdi.

motorin.jpg

BENZİNE İNDİRİM VAR, MOTORİN VE LPG'YE YOK!

Edinilen bilgiye göre bugün geceden itibaren geçerli olmak üzere benzine indirim geliyor. Bahsi geçen bu indirim ise bir ilk olarak tarihe geçecek. Benzine büyük bir indirim yapılırken motorin ve LPG fiyatlarına ise indirim yapılmayacak. Benzinin litre fiyatına uygulanacak indirim miktarı ise 1 lira 94 kuruş olarak belirlendi. Vatandaş böylesine büyük bir indirim miktarını duyunca şaşırdı.

benzin.webp

MOTORİNE NEDEN İNDİRİM GELMİYOR?

Söz konusu indirimin uluslararası piyasada yaşanan gelişmeler neticesinde uygulanacağı bildirildi. Benzin üretimi artar, motorin üretimi azalırsa sadece benzine indirim uygulanmaya devam edileceği söyleniyor. Motorin tüketen otomobile sahip olan milyonlarca insan ise bu kararın haksızlık olduğunu düşündüklerini dile getiriyor.

İstanbul için akaryakıt fiyatları şu şekilde:

Benzin 36,66 TL

Motorin 40,08 TL

Benzin ve motorinin litre fiyatı ilden ile değişiklik gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum