Akaryakıt fiyatlarına döviz kuru şoku! Bu ilk kez oldu

Akaryakıt fiyatlarına döviz kuru şoku! Bu ilk kez oldu

Benzin ve motorin fiyatlarındaki değişimlerin daha ne kadar süreceği bilinmiyor. Petrol piyasasındaki değişim ve oynak döviz kuru akaryakıta yansıyor.

Akaryakıt fiyatlarındaki değişimlere bir yenisi daha eklendi. Dünya piyasasında Brent Petrol düşerken Türkiye'de benzin ve motorine indirim geldi. Döviz kurundaki oynaklık ise piyasayı olumsuz etkiledi.

786768787688.jpg

Benzin ve motorine indirimin kalıcı olmayacağı söyleniyor. Döviz kurunda resmi rakam ile piyasa rakamının tutmaması ortalığı karıştırdı. Resmi dolar kuru 19 lira 40 kuruşken piyasada doların 20 lira 40 kuruştan işlem görmesi petrol firmalarını olumsuz etkiledi. Bazı firmalar bunu gerekçe göstererek gece saatlerinde akaryakıta zam kararı aldı.

76876867767.jpg

Söz konusu zam tabelaya yansıdı. Gece saatlerinden itibaren oto gaza zam geldi. Zam kararı alan firmalar BP, Balpet, Kadogaz ve Lukoil olarak kayıtlara geçti. Benzin ve motorinin fiyatlarında ise bir değişim yaşanmadı.

7357757.jpeg

Ancak bu dolar kuru farkının benzin ve motorin fiyatlarına da yansıtılabileceği söyleniyor. Söz konusu zamlar hayata geçirilirse benzin ve motorinin litre fiyatı 2 lira civarında yükselecek. Oto gaza dolardaki kur farkından dolayı zam gelmesi ise bir ilk olarak kayıtlara geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum