Akademik Sayfalar’da 600. özel sayı

Akademik Sayfalar’da 600. özel sayı

1998 yılında yayın hayatına başlatılan Akademik Sayfalar, 600. sayıya ulaştı. “Akademik Sayfalar”, 2004 yılından beri Merhaba Gazetesi ile birlikte her hafta Çarşamba günleri yayınlanıyor.

‘Akademik Sayfalar’ kültür eki için 600. sayıya özel bir sayı yayınlandı. Bu özel sayı bugün Merhaba Gazetesi ile birlikte okuyucularla buluştu. Bu güne kadar 6777 sayfalık Akademik Sayfalar’da, 150 özel sayı hazırlandı. Bu özel sayılardan 64’ü şahıslar hakkında, dokuz sayı Hz. Mevlana, yedi sayı Hacıveyiszade Mustafa Kurucu, yedi sayı Av. Mehmet Ali Uz, dört sayı ise Prof. Dr. Saim Sakaoğlu hakkında hazırlandı.

Akademik Sayfalar’ı yayın hayatına kazandıran M.Ali Uz, 600. sayıya özel yazısında toplumları ayakta tutan önemli unsurların başında kültürün geldiğini belirterek, “Kültürü tahrip olup erozyona uğrayan toplumların ayakta kalmaları mümkün değildir. Kültür, ferdin mensup olduğu milletin benimsediği din, ahlak, tarih, töre, anane ve sanat anlayışı gibi manevi unsurlarla (hem bu manevi değerlere, hem de ihtiyaçlara göre şekillenen) maddi mahiyetteki sosyal yapı unsurlarının bütününden meydana gelir. Bu unsurlara sahip çıkılmazsa ortaya şuurunu kaybetmiş bir toplum çıkar” dedi.

Bu anlayışla 7 Mayıs 1998 Perşembe gününden başlayarak haftalık bir sayfa olmak üzere Konya Postası Gazetesinde Akademik Sayfa başlığı altında bir ek çıkarmaya başladıklarını ifade eden Uz, yazısında şu ifadelere yer verdi: “2004 yılının başlarında Merhaba Gazetesi yöneticilerinden gelen teklif üzerine bu eki 26 Mayıs 2004 tarihinden itibaren Çarşamba günleri 16 sayfa olarak Merhaba Gazetesi’nde çıkarmaya başladık. Ek halen 14. cildini tamamlamış 15. cildi devam etmektedir. Akademik Sayfalar aynı zamanda bu sayı ile 600. sayısına ulaşmış bulunuyor.”

ZÜLEYHA ÖNAL merhabahaber.com

2-1.20150916093717.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.