Akademik hareketlilik

Akademik hareketlilik

Selçuk Üniversitesi'nin bölünmesi ve bazı fakültelerin Konya Üniversitesi'ne bağlanmasının ardından her iki üniversitenin de akademik ve idari yapısında hareketlilik yaşanıyor

Selçuk Üniversitesi'nin bölünmesi ve bazı fakültelerin Konya Üniversitesi'ne bağlanmasının ardından her iki üniversitenin de akademik ve idari yapısında hareketlilik yaşanıyor.

Selçuk ve Konya Üniversiteleri'nde akademik ve idari kadrolara yapılan ve yapılacak olan atamalarla hareketli günler yaşanıyor. Selçuk Üniversitesi bünyesindeki bazı fakültelere yeni dekanlar atanırken, bazı fakültelere de yeni kadrolar açıldı. Açılan kadrolara kimlerin atanacağı ise merakla bekleniyor.

Selçuk Üniversitesi'nin 2011 Kasım ayında yaptığı seçimin ardından adaylardan Prof. Dr. Hakkı Gökbel Selçuk Üniversitesi'ne yeni rektör olarak atanmıştı. Gökbel, Rektör Yardımcılıklarına Prof. Dr. Tahir Akgemci, Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Prof. Dr. Musa Özcan’ı atamıştı. Selçuk Üniversitesi'ne rektör adayı olan Prof. Dr. Tahir Yüksek ise, seçimin ardından Konya Üniversitesi Rektör Yardımcılığı'na getirildi.

Öte yandan iki fakültenin Konya Üniversitesi’ne bağlanmasının ardından kadroları Meram Tıp’ta kalan Selçuk'un yeni Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ile eski Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan’ın da yeni açılan kadrolar vasıtasıyla Selçuk Üniversitesi’ne geçmesi bekleniyor.

Selçuk Üniversitesi'nin Ahmet Keleşoğlu Eğitim, İlahiyat ve Meram Tıp Fakültesi'nin Konya Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlanmasının ardından akademik bir hareketlilik yaşanmaya başladı. Selçuk Üniversitesi'nin resmi web sayfasından yapılan duyuruda üniversiteye yeni öğretim üyesi alınacağı ilan edildi. Duyuruda başvuru süresinin ilanın yayın tarihi itibariyle on beş günün mesai bitimi olduğu, 15 Şubat 2012 Çarşamba gününe kadar başvuruların yapılması gerektiği bildirildi.

SELÇUK'TA KİM, NEREYE GELİYOR?

Selçuk Üniversitesi'nin hem akademik, hem de idari kadrosunda bazı değişiklikler yapıldı. Bir takım değişikliklerin yapılması için ise akademik personel ataması için belirlenen başvuru tarihinin yani 15 Şubat'ın sonrası bekleniyor. Selçuk Üniversitesi'nden edinilen bilgiye göre ise 1 Ocak 2012 itibariyle 4 fakülteye vekaleten dekan ataması yapılırken, yine 1 Ocak 2012 itibariyle 3 fakültede profesörlüğe yükselen akademisyenler oldu.

Yeni atanan dekanların isimleri şu şekilde: Prof. Dr. Handan Gülce (Mühendislik - Mimarlık Fakültesi), Prof. Dr. Adem Öğüt (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi), Prof. Dr. Galip Oturanç (Ereğli Eğitim Fakültesi), Prof. Dr. Adnan Çelik (Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi). Ataması gerçekleştirilen dekanların şimdilik görevlerini vekaleten sürdürdükleri, YÖK'ün yapacağı resmi atamanın ardından asaleten dekan olarak görev yapacakları öğrenildi.

Diğer taraftan Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Galip Oturanç, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Serpil Önder ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Asuman Baldıran, 1 Ocak 2012 itibariyle profesörlüğe terfi eden isimler oldu.

Rektörlük seçiminin ardından Konya Üniversitesi’ne bağlanan Meram Tıp Fakültesi’nde de Prof. Dr. Hakkı Gökbel’den boşalan Dekanlığa Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı atanmıştı. Prof. Dr. Rahmi Örs de aynı fakültenin Dekan Yardımcılığına getirilmişti.

TIPTA ÖNEMLİ İSİMLER SELÇUK’A GEÇİYOR

Selçuk Üniversitesi'nin bölünmesinin ardından Konya Üniversitesi'ne devredilen Meram Tıp Fakültesi'nde görevli bulunan bazı öğretim üyeleri ve idarecilerin de Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi'nde ve Selçuk Üniversitesi bünyesinde açılacak kadrolara uygun şartları sağlamaları halinde yerleştirilecekleri söyleniyor. Bu isimler arasında Selçuk Üniversitesi'nin eski Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ve tanınmış bazı öğretim üyeleri başı çekiyor.

MERAM TIP'A KİMLER GELDİ, KİMLER GİTTİ?

Konya Üniversitesi'nden de bazı isimler doçent kadrosundan profesör kadrosuna atandı. Bazı doktorlar ise görevlerinden ayrıldı. Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Oğuz Genç, 10 Ocak 2012 tarihinde profesör kadrosuna atandı. 2547 sayılı kanunun 60/b maddesi gereğince Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Genel Cerrahi Anabilim Dalına yeniden atanan Prof. Dr. Metin Belviranlı, görevine başladı. Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince Perinatoloji Bilim Dalı Başkanlığı'na Prof. Dr. Hüseyin Görkemli görevlendirildi.

Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağılğı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Meryem Özay ve Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Ali Yavuz Karahan görev süresi sonunda görevinden ayrıldı.
Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi'ne naklen atanan Cerrehi Tıp Bilimleri Bölümü Kalp ve Damar Cerrahisi Arabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Raşit Önoğlu da görevinden ayrıldı.

RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.