AK Parti'ye etki eden 3 cemaat!

AK Parti'ye etki eden 3 cemaat!

Hidayet Şefkatli Tuksal, AK Parti'nin içinde temsil edilen üç etkili cemaatin olduğunu söyledi.

Dr. Hidayet Şefkatli Tuksal, Taraf gazetesinden Neşe Düzel'e röportaj verdi. Tuksal, AK Parti'nin tabanını oluşturan dindar kesimdeki duyguları, düşünceleri, eleştirileri, tepkileri ve beklentilerini anlattı. AK Parti'nin on yıllık iktidarında neler değiştiğini, askerî vesayete karşı mücadelenin verildiği ilk günlerden bugünlere nasıl gelindiğini anlattı.
 
AK PARTİ'DE ETKİLİ 3 CEMAAT VAR
Tuksal, AK Parti'nin içinde temsil edilen üç etkili cemaatin olduğunu söyledi. Bunların "Topbaşlar Grubu, Menzil Cemaati ve Gülen Cemaati" olduğunu belirten Tuksal, "Bunlar dışında daha küçük cemaatler de vardır tabii. AK Parti şu anda kendi kesimini, dindarları özgürleştirmeye çalışıyor. AK Parti Alevileri özgürleştirmeye çalışmıyor." dedi.
 
GÜLEN CEMAATİ HUKUKÇU YETİŞTİRİYOR
Gülen cemaatinin parlak beyinlerinin alternatif strateji gereği hukukta olduğunu söyleyen Tuksal, "Gülen Cemaati, önceleri hep öğretmen yetiştirdi. Sonra Dershane, okullar açtı, öğretmenleri orada istihdam etti. Sonra asker, polis yetiştirdi. Şimdi de hukukçu yetiştiriyor. Bütün parlak beyinler hukukta. Bu, alternatif bir stratejidir." dedi.
 
AK PARTİ'Yİ TARİF ETTİ
Neşe Düzel'in sorusu üzerine AK Parti'yi tarif eden Tuksal, "İktidarda kalmayı isteyen ve bunun için birçok şeyi mubah gören pragmatik bir parti bu. AK Parti'yi ilkeli bulmuyorum. Ne yapacağı kestirilemiyor. Programına göre davranan bir parti olmasını isterdim onun." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.