Ak Parti'nin önceliği koalisyon hükümeti

Ak Parti'nin önceliği koalisyon hükümeti

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, seçimden sonra, ‘Milletin mesajını kulak ardı edemeyiz’ dediği öğrenildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu yakın çevresine, "Öncelikli görevim hükümeti kurmaktır. Halk ülkeyi yönetme sorumluluğunu bize verdi. Benim ülkeyi hükümetsiz bırakmama sorumluluğum var. Çabalarımız sonuç vermezse, seçim olacaksa bundan da kaçmam, ‘hodri meydan’ derim" diye konuştu.

YÖNETİM KRİZİ YAŞANMASIN

CHP-MHP-HDP koalisyonu, Davutoğlu cephesinde ‘zor seçenek’ olarak görülüyor ve alternatifin çok fazla olmadığı düşünülüyor. Başbakan, hükümeti kurma görevi kendisine verildiğinde başta CHP olmak üzere her partinin kapısını çalacak. Birinci önceliği ise istikrar ve yönetim krizinin yaşanmaması. Davutoğlu bir taraftan da Ak Parti’nin yenilenme sürecini başlatacak.

AK PARTİ MESAJI MASAYA YATIRDI

AK Parti yönetimi, 7 Haziran seçimlerinin sonucunu geniş katılımlı bir toplantıda değerlendirdi. Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, bakanlar kurulu üyeleri ve genel başkan yardımcıları ile kadın ve gençlik kolları başkanlarının oluşturduğu Merkez Yürütme Kurulu ( MYK) üyeleriyle AK Parti Genel Merkezi’nde saat 11.00’de bir araya geldi. Toplantıda yüzde 40.8’e düşen AK Parti oyları ve bunun sonucu olarak alınan 258 milletvekilliğinin ortaya çıkardığı tablo değerlendirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.