AK Partili vekile ihraç istemi

AK Partili vekile ihraç istemi

AK Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal partiden ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

Ak Parti TBMM Grup Yönetim Kurulu'nun bugünkü toplantısında, partinin politikalarına aykırı görüşler dile getirdiği iddiasıyla İdris Bal'ın kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesi kararı alındı.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE TWITTER'DAN CEVAP VERMİŞTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz Salı günü düzenlediği son grup toplantısında 'Korkuyla büyük devlet olunmaz' demişti.

AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal ise Erdoğan 'ın bu sözlerine Twitter'dan 'Korku ile büyük devlet olunamayacağı gibi, hesapsız, plansız, günübirlik küçük hesaplarla büyük devlet olunamaz ancak büyük hatalar yapılır' şeklinde yanıt vermişti.

İdris Bal AK Parti'den ihraç edilirse AK Parti'nin TBMM'deki sandalye sayısı 326'ya düşecek. Bağımsız milletvekili sayısı ise 6'ya yükselecek.

Partisi tarafından müşterek disiplin kuruluna sevk edilen Bal, konuyla ilgili, "Dershanelerin kapatılmasının siyaseten zarar vereceğini düşünüyorum. Fırsat eşitliği anlamında da sıkıntılar yaratabilir. Bir de çözüm sürecine ilişkin kaygılarım vardı. Disipline sevk edilme nedenim bunlar olabilir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum