Ak Parti'li Soylu: İstanbul’da Chp’nin 20 Puan Önündeyiz

Ak Parti'li Soylu: İstanbul’da Chp’nin 20 Puan Önündeyiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, İstanbul’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 20 puan önünde olduklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, İstanbul’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 20 puan önünde olduklarını söyledi. Mehmet Haberal’ın tahliyesini de değerlendiren Soylu, "CHP’nin bir ayıbıdır. Türkiye’de darbe davasıyla yargılanan insanları TBMM’ye taşıması, bu bir ayıptır. Bu siyasi hayatımız için de bir ayıptır. Tahliye bir aklama sonucunu doğurmaz. Kimse için doğurmaz. Silivri’den bir kahraman falan üremez." ifadelerini kullandı.

        TRT Türk’teki 'Görüş Farkı' programına konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu gündemde yer alan konular hakkında değerlendirmelerde bulundu. AK Partinin İstanbul’da en yakın rakibiyle arasındaki puan farkı 20’nin üzerinde olduğunu belirten Soylu, "Başka bir iddia daha söyleyeyim, bugün yarın seçim yapılsa 29 puan da AK Parti ile CHP arasındaki farktır. Hatta 29,5 puan." dedi.

        Ergenekon davasını Türkiye’nin hukuka dayalı fabrika ayarlarına dönmesi olarak değerlendiren Soylu, "'Neyle suçlandığımızı bilmiyoruz' diyenler samimiyetsizdir. Neyin ne olduğunu en iyi onlar bilirler. Türkiye’ye ne ayar vermeye çalıştıklarını onlar bilirler ve Türkiye’nin başına hangi belaları açtıklarını da. Ergenekon halkın gönlünde de, halkın vicdanında da, halkın terazisinde de mahkûm olmuştur." şeklinde konuştu.

        "HABERAL, CHP’NİN AYIBIDIR"

        Süleyman Soylu, CHP Milletvekili Mehmet Haberal’in tahliyesini değerlendirirken, şunları söyledi: "CHP’nin bir ayıbıdır. Türkiye’de darbe davasıyla yargılanan insanları TBMM’ye taşıması, bu bir ayıptır. Bu siyasi hayatımız için de bir ayıptır. Tahliye bir aklama sonucunu doğurmaz. Kimse için doğurmaz. Silivri’den bir kahraman falan üremez."

        Darbeciliğin genetik olduğunu ve darbelere karışan insanların çocuklarının da aynı çizgiyi sürdürdüğünü öne süren Soylu, "Türkiye de darbelere karışmış ailelerin çocukları enteresan bir şekilde genetik olarak devam ettiriyor. Ben size böyle yüz isim söyleyebilirim. Türkiye’de ve şu an da hepsi meşhurlar ve hepsinin babası, ailesi, annesi, amcası ya rahmetli Adnan Menderes'e ya Türkiye’de bu Türkiye’nin birliğine bütünlüğüne yönelik hadiseye kendi bedenini koymuş, ruhunu koymuş, vicdanını koymuş insanlara hakaret edenler, küfredenler ve bunlar korunmuşlar yıllarca Türkiye’de hep iyi yerler de olmuşlar. Bunlar korunmuşlar bunlar muhafaza edilmişler ve bunlar devletimizin yani büyük devletimizin en önemli yerlerinde en kıymetli maaşlarla istihdam edilmişler bunlar Türkiye’nin yabancı misyonun da önemli temsil görevlerinde bulunmuşlar. Bunlar genel yayın yönetmenlikleri yapmışlar. Bunlar Türkiye de üniversitelerde rektör olmuşlar. Bunlar üniversitelerde önemli noktalarda öğretim üyesi olmuşlar. Bunlar parlatılmışlar." şeklinde konuştu.

        "BAŞBAKAN’IN YAKASINA YAPIŞIRIM"

        Gezi olaylarının yeniden başlayacağı ve Mustafa Balbay'ın 'Sonbahar sıcak geçecek' sözünün hatırlatılması üzerine Soylu, “Eğer hükümet benim özgürlük alanımı muhafaza etmez de 3-5 tane isyan planlayanlara, huzur bozmaya çalışanlara beni mahkûm ederse, ben de Başbakan'ın, görevli olan herkesin yakasına yapışırım. Herkesin yapışma hakkı vardır. Türkiye’de çocuğunu okula gönderen velinin, üniversiteye gönderen velinin, stada evladını gönderip oradan haz almasını sağlayan annenin kafası arkada kalmamalıdır." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum