Ak Partili Şahin: Uzlaşma Sağlanan Madde Sayısı 56 Oldu

Ak Partili Şahin: Uzlaşma Sağlanan Madde Sayısı 56 Oldu

Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi AK Partili Mehmet Ali Şahin, danışmanların mutabakat sağladığı 8 maddenin de Anayasa Uzlaşma Komisyonu toplantısında onaylandığını belirterek, "Böylece üstünde uzlaşma sağlanan madde sayısı 56 oldu.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi AK Partili Mehmet Ali Şahin, danışmanların mutabakat sağladığı 8 maddenin de Anayasa Uzlaşma Komisyonu toplantısında onaylandığını belirterek, "Böylece üstünde uzlaşma sağlanan madde sayısı 56 oldu." dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplanan Anayasa Uzlaşma Komisyonu toplantısı devam ediyor. Toplantı esnasında salondan çıkan AK Parti’nin komisyondaki üyesi Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, gazetecilerin sorularını cevapladı. Şahin, danışmanların mutabakat sağladığı 8 maddenin de Anayasa Uzlaşma Komisyonu toplantısında onaylandığını söyledi. Mehmet Ali Şahin, "Böylece üstünde uzlaşma sağlanan madde sayısı 56 oldu." dedi.

Yargı ile temel hak ve özgürlüklerle ilgili mutabakat sağlanamayan maddeler üzerinde çalışmaların sürdüğünü, komisyon çalışmaların bu hafta ve önümüzdeki pazartesi ve salı günü de devam edeceğini aktaran Şahin, "Amacımız mutabakat sağlanmış madde sayını artırmak." ifadesini kullandı.

    AK Parti’nin başkanlık öneri ile ilgili bir soruya ise Şahin, "Yeni anayasa yapım süreci ile ilgili kırmızı çizgilerimiz yok. Zaten kırmızı çizgilerler masaya oturursanız buradan uzlaşma çıkmaz izlemini verirsiniz." karşılığını verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.