Ak Parti'li Karal: Müslüman Ülkelerde Kan Akıyor

Ak Parti'li Karal: Müslüman Ülkelerde Kan Akıyor

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, "Suriye, Myanmar, Mısır ve Somali gibi Müslüman ülkelerde dikkat ederseniz kan akıyor.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, "Suriye, Myanmar, Mısır ve Somali gibi Müslüman ülkelerde dikkat ederseniz kan akıyor. Müslüman kesimlere yönelik oyun ve kaoslara kulak tıkayan Batı dünyası, gündemini sadece İngiliz Kraliyet Ailesi'nin dünyaya gelen çocuğuna yöneltmiştir." dedi.

        Hasan Karal, partisinin Fındıklı ilçe teşkilatı ve Fındıklı Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programı sonrası yaptığı konuşmada, İslam dünyasının mübarek Ramazan ayından faydalanmasını isteyemeyen dış güçlerin olduğuna dikkat çekti.

        Batı’nın, İslam dünyasındaki gelişmelere karşı duyarsız kaldığını ifade eden Karal, "Bugün televizyonlarımızda görebildiğimiz insan kıyımları, yaşananların sadece yarısıdır. Suriye, Myanmar, Mısır ve Somali gibi Müslüman ülkelerde dikkat ederseniz kan akıyor. Dünyada bulunan ülkeler arasında sadece Müslüman kesimlerine yönelik oyun ve kaoslara kulak tıkayan Batı dünyası, gündemini sadece İngiliz Kraliyet Ailesi'nin dünyaya gelen çocuğuna yöneltmiştir. 'Çocuk kız mı olacak, erkek mi olacak? Adı George mi olacak, Micheal mi olacak?' diye gündem yaratmıştır. İslam dünyasının çocukları hunharca katledilirken, bunu görmezden gelen sözde insan haklarının mabedi olan coğrafya, doğacak olan bir çocuğun adını haftalardır dünya gündemine taşımıştır. Değerli kardeşlerim, hal vaziyet gösteriyor ki, bizim bizden başka dostumuz yok.” şeklinde konuştu.

        Karal, "İslam dünyasının refahını bozmaya çalışan dış mihraklar, aynı oyunu 30 Mayıs'ta başlatmak suretiyle Türkiye'de oynamak istediler. Ancak insanımızın sağduyusu ile bu şer odaklı oyun bozulmuş ve yaklaşan seçimlerde gereken en güzel cevap millet tarafından verilecektir." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.