Ak Partili Kapusuz, Bahçeli Ve Kılıçdaroğlu'na Tepki Gösterdi

Ak Partili Kapusuz, Bahçeli Ve Kılıçdaroğlu'na Tepki Gösterdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Ergenekon kararlarını eleştiren Devlet Bahçeli ile Kemal Kılıçdaoğlu’na tepki gösterdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Ergenekon kararlarını eleştiren Devlet Bahçeli ile Kemal Kılıçdaoğlu’na tepki gösterdi. Kapusuz, “Kimse tarihi gerçekleri çarpıtmasın, mahkum edilen ilk Genelkurmay Başkanı Başbuğ değil, 27 Mayısta evinden tekme-tokat alınan Rüştü Erdelhun'dur.” dedi.

Salih Kapusuz, Twitter hesabı üzerinden yaptığı değerlendirmede, şunları ifade etti: “Ayrıca Cumhuriyet tarihimizde yargılanan ilk generaller ise Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarından Kazım Karabekir ve Ali Fuat Cebesoy’dur. Bazı çevreler, AK Partiyi, verilen bu mahkumiyetlerle ilişkilendirmeye çalışıyor. Unutulmamalı ki bu mahkumiyetleri AK Parti değil yargı vermiştir. AK Parti kendisine darbe teşebbüsünde bulunan bir siyasi parti olarak Ergenekon Davası'nın mağdurudur. Artık bazıları şunu iyi anlamalı; sokakta kışkırtıcılıkla, sışlada cuntacılıkla iktidar olunmaz. Sandıkta milletin iradesiyle iktidar olunur. Baykal 'avukatıyım' dedi. Kılıçdaroğlu 'nerede bu gidip üye olacağım' dedi. Mahkeme ise 'bu bir terör örgütüdür' dedi. Şimdi KK gidip üye olacak mı? Geçmişte mahkemelerin kutsallığından, hukukun üstünlüğünden dem vuranlar şimdi bu kararlar için ‘gayrımeşru’ diyor. Bu bir çelişki değil mi? Hem neden bu kadar paniktesiniz? Daha temyiz aşaması tamamlanmadı. Unutmayın yargıyı yıpratmak kimseye fayda getirmez. Yargı herkese lazım. Bahçeli kararlar için ‘hukuk cinayeti’ demiş. Millet iradesini gasp edenler ‘demokrasi cinayeti’ işlerken niye bu kadar tepki vermediniz? Bir gazetecinin rövanşist bir yaklaşımla bu kararları destekleyenleri tehdit etmesine bir anlam veremedim. Bu kin ve intikam duygusu niye?”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.