Ak Partili Kabakçı'dan gündem değerlendirmesi

Ak Partili Kabakçı'dan gündem değerlendirmesi

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri ve AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.
İl Yönetim Kurulu Üyeleri Azmi Kartal ve Kamil Şentürk ile birlikte İl binasında basın toplantısı düzenleyen Mustafa Kabakcı, AK Parti’nin yaklaşık 11 yıldır iktidarda olduğunu ifade etti. Bu süreçte iktidardan beklenen yıpranmanın aksine AK Parti İktidarının çok önemli yatırım ve reformlara imza attığını hatırlatan Kabakcı, “Bunun da ötesine geçerek önce 2023 sonra da 2071 hedeflerini koyması, Türkiye üzerine hesap yapan dış mihrakları, içeride de özellikle marjinal grupları çaresiz bırakmış ve korkutmuştur” dedi.
Olaylara ilişkin özellikle dış medyanın tavrına da değinen Kabakcı, dış medyanın şapkadan fil çıkarma çabasında olduğunu belirterek, “Gerçekten ilginç zamanlarda yaşıyoruz. Olmayan bir problem için bütün dünya basını birleşmiş ve Türkiye’yi sadece bir meydandan ibaret olduğunu göstermeye çalışıyorlar. Yapmak istedikleri şey şu; bazı illüzyonistler şapkadan tavşan çıkarıyor. Bunlar, şapkadan fil çıkarmaya çalışıyorlar. Ama bilsinler ki bu şapkadan fil çıkmaz. Hukuk devletlerinde sandık milletin önüne gelir ve millet son sözünü söyler. Sandığa güvenmeyenler millete inanmayanlar şiddetle bu iktidarı değiştiremezler. Bölgenin yıldızı olan Türkiye’de bunlar olmamalı” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE VİZYONSUZ MUHALEFETTEN ÇOK ÇEKTİ”
Türkiye ilerlerken, bölgesinde ve dünyada adından söz ettirmeye başladığı dönemde muhalefetin yetersiz kalışına sitem eden Mustafa Kabakcı, “Maalesef Türkiye ne çekiyorsa düzgün bir muhalefetin olmayışından çekiyor. Özgür toplumlarda muhalefet çok önemliyken Türkiye’de maalesef muhalefet destek olmaktan çok köstek olmayı tercih ediyor, bu da ülkenin demokratikleşme adımlarına bir katkı sağlamıyor. Sadece iktidar değil muhalefetin de bir vizyonu olabilmeli. Maalesef Türkiye’de muhalefet böyle bir vizyon sahibi değil” diye konuştu.
Türkiye’nin demokratikleşme yolunda önemli ilerlemeler kaydettiğini ancak tamamen sivil anayasanın olmayışının bu yürüyüşü engellediğini kaydeden Kabakcı, “Bu süreçte dile getirilen tepkiler daha fazla özgürlük başlığı altında dile getiriliyor. Ancak daha fazla özgürlük ve yeni özgürlük alanları oluşturmak için yeni anayasa çalışması yapan hükümete karşı takınılan bu tavır özgürlüklere ve bu ülkeye en büyük ihanettir. Çözüm tamamen yeni, sivil, demokratik ve özgürlükçü bir anayasadır. Bu sağlandığında Türkiye’nin önünde kimse duramayacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.