Ak Partili Çakar: Törenlerde Bakanların Yuhalanmasının Ardında Chp Var

Ak Partili Çakar: Törenlerde Bakanların Yuhalanmasının Ardında Chp Var

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, AK Partili bakanların resmi bayram, tören ve büyük açılışlarda yuhalanmasının ardında, CHP’lilerin belirli kesimleri örgütlemesinin yattığını iddia etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, AK Partili bakanların resmi bayram, tören ve büyük açılışlarda yuhalanmasının ardında, CHP’lilerin belirli kesimleri örgütlemesinin yattığını iddia etti. Bu işin başında da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun geldiğini öne süren Çakar, bu sayede yuhalamanın ardından kitleleri susturarak prim yapma yoluna gittiğini söyledi.

Son olarak 82. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılış töreni ve 9 Eylül kurtuluş kutlamalarında benzer görüntülerin yaşandığını dile getiren Grup Başkan Vekili Çakar, “9 Eylül sadece İzmir’in kurtuluşu değil, Türkiye’nin kuruluşunun başladığı bir süreç. İstiklâl Savaşımız'ın sonlandığı, taçlandığı bir gün. Sadece İzmir’de değil, tüm yurtta bu gün kutlanmalıdır. Bu gün, hiçbir siyasi partinin uhdesinde değildir. Ne CHP’nin ne AK Parti’nin ne MHP’nin ne de başka bir siyasi partinin tekelinde olmamalıdır. Partilerin hepsi gelici geçicidir. 9 Eylül ve Türkiye kalıcıdır. Geçen yıl yaşanan, ne İzmir’e ne de 9 Eylül’e yakıştı. CHP’liler, ulusal günler kendilerininmiş gibi görüyorlar. Ötekileştiriyorlar. Bir de o yerde sayısal olarak çok yüksekseler orada bulunan diğer insanların gelmesini istemiyorlar. Bu doğru bir davranış değildir. Dışlayıcılığın kimseye faydası yoktur. Geçtiğimiz yıl törenlerde sayın bakanı (Ertuğrul Günay) yuhalamanın İzmir’e bir faydası oldu mu? İzmir, bir adım daha ileri mi gitti? Ulusal günlerimiz bizim çimentomuz. Bizi birbirimize birleştiren değerler üzerinden siyaset yapılmamalıdır. İzmir’in, Türkiye’nin illerinden geri kalmasının gerekçesi CHP’nin bu anlayışıdır.” dedi.

Yuhalamaların ardından Başkan Kocaoğlu’nun devreye girdiğini hatırlatan Çakar, “Üç yıldan bu yana bu olayların nasıl başladığına, nasıl geliştiğine bakmak lazım. En son fuar olayına bakalım. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu alana geldi, CHP’li arkadaşlarımız ayakta alkışladılar, sloganlar attılar. Karşılığında hiçbir aykırı ses bile çıkmadı ama Sayın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım alana girdiğinde CHP’lilerin yuhalamaları, protestoları başladı. Bu, CHP’lilerin aynı zamanda kendisinden olmayanı dışlamaya yönelik davranış biçimi haline gelmiş. Bu doğru değil. Biz bunu istemiyoruz. Bizim bir bakanımızın, üst yöneticimizin yuhalanmaya, dışlanmaya çalışıldığı bir yerde de İzmirliler olarak sahip çıkmak zorundayız. Sahip çıkıyoruz. Aziz Bey’in tarafları ikaz etmeye çalışması samimi değil. Kendisi samimi olsa törenler ve açılışlar öncesinde uyarıda bulunur. Aziz Bey CHP içerisinde, örgütler üzerinde etkili bir insandır. Bu konuda nasıl davranılacağıyla ilgili örgüte isteklerini bildirir, örgüt de onu dinler. Ne yazık ki Aziz Bey, bunu alışkanlık ve politika haline getirdi. Önce taraftarlarını bağırtıyor, sonra da çıkıyor her iki tarafa da, ‘Ayıptır, yapmayın.’ diyor. Bunun üzerinden de kendisine prim sağlıyor. Aziz Bey’i ve CHP’yi samimi olmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

CHP’nin iktidara gelememesi sebebiyle gerilim politikası güttüğünü savunan Yusuf Kenan Çakar, şunları kaydetti: “CHP peki bunu niye yapıyor? Aziz Bey, bu oyunun içinde niye yer alıyor? Gergin siyaset, CHP’nin genlerinde var. Sürekli olarak muhalefette kalmış olmanın ezikliği içinde hareket ediyorlar. CHP’liler, az güçlü oldukları yerde bile diğerlerini dışlamak ve onlara hayat hakkı sağlamamak üzere siyaset anlayışı oluşturmuşlar. Bu genelde böyleyken İzmir’de farklı siyaset gerekçeleri var. Özellikle AK Parti’nin güçlü olduğunu görüyorlar. Kentin seçimlerde çantada keklik olmadığını anlayanlar, seçmeni kamplaştırarak kazanma ihtiyacını hissediyorlar. Bu saldırganlığın sebebi, tabanın erimesidir. Gerginlikle kendi seçmenleri ve AK Parti karşıtı seçmenleri kendilerinde toplamaya çalışıyorlar. Gerginlik ve kamplaşma nedeniyle alınan belediye başkanlığının İzmir’e faydası olmadığını, kentte yaşayanlar son yıl içerisinde zaten gördü. Bizim buradan tavsiyemiz var. Gerginlik ve kavgayla kente faydalı olunmaz. Gelin elbirliğiyle çalışmalar yapalım, yatırım yapalım, hizmet üretelim. Bu çok iyi bir evsahipliğiyle olur. Siz her gelen bakanı yuhalamaya, her gelen parti temsilcisine tepki göstermeye kalkarsanız, devlet kurumlarıyla kavga ederseniz bir yere varamazsınız. Bunun ötesinde Aziz Kocaoğlu ve CHP zihniyetinin, İzmir’de kavga etmedikleri kimse kalmadı. Başkan, kentin ticaret odası başkanı, meclis üyeleri, oda başkanları, kendi milletvekilleri ve belediye başkanıyla kavga etti. İl başkanı, gelen ve giden valisiyle, yani öne çıkan insanla Aziz Bey kavgalı. Aziz Bey’in siyaset üslubunda var, herkesle kavga ediyor. Belki ona faydası vardır ama İzmir’e faydası yok. Onun için İzmir’in bu gergin ortamdan çıkmasının en büyük sorumluluğu, CHP’liler ve Aziz Bey’e aittir. Bir an evvel İzmir’i bu gerginlikten çıkarmaları lazım. Özellikle bayram günlerinde, ortak değerlerimizin olduğu etkinliklerde daha sorumlu davranmalıdır. Birliği ve beraberliği sağlamak, yerelde iktidar olan CHP’nin görevidir.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.