'Ak Partili Belediye Başkanı Makamında Saldırdı' İddiası

'Ak Partili Belediye Başkanı Makamında Saldırdı' İddiası

Antalya’nın merkez ilçelerinden Aksu’da, AK Partili yedek meclis üyesi, belediye başkanı olan Halil Şahin tarafından darp edildiği iddiasıyla polis karakoluna şikâyette bulundu. Şikâyete konu olan olay 26 Ağustos’ta Aksu Belediyesi binasında...

Antalya’nın merkez ilçelerinden Aksu’da, AK Partili yedek meclis üyesi, belediye başkanı olan Halil Şahin tarafından darp edildiği iddiasıyla polis karakoluna şikâyette bulundu.

Şikâyete konu olan olay 26 Ağustos’ta Aksu Belediyesi binasında meydana geldi. İddiaya göre; olayın gelişimi şu şekilde oldu: Kardeşleri Süleyman ve Ahmet Yıldırım’ın belediyedeki işlerine son verildiğini öğrenen İbrahim Yıldırım belediye başkanıyla görüşmek istedi. Önce Belediye Başkanı Şahin’i telefonla aradı. Ancak, belediye başkanı telefonu Yıldırım’ın suratına kapattı. Sonraki iş gününde babası Ramazan ve kardeşleri Süleyman, Ahmet Yıldırım’la birlikte sonraki gün belediyeye giden İbrahim Yıldırım, başkanlık makamına çıktı. Yıldırım, olayın bundan sonraki kısmını şu ifadelerle anlatıyor: “Belediye başkanı anne tarafından akrabamız olduğu için ailemizi tanır. Babamla birlikte odaya girince ayağa kalktı. Babamın ellerinden öptü. Sonra bana saldırdı. Tekme ve tokatlarla beni dövdü. Telefonda ‘Seni Recep Tayyip Erdoğan’a şikayet edeceğim’ demiştim. Bu dediğim çok zoruna gitmiş. Ben de bu partinin bir üyesiyim. Bize neden böyle bir muamele yaptığını anlamadım. Bunu öğrenmek için oraya gitmiştik.”

Çok sayıda kişinin araya girerek başkanının kendisini darp etmesini engellemeye çalıştığını belirten Yıldırım, polise verdiği ifadesinde başkanlık makamının önündeki kameranın olay anını kaydettiğini söyledi. Yıldırım, ayrıca Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi’ne giderek darp raporu aldı. Raporda, “Adli tıp polikliniğinde yapılan muayenesinde geçici raporda belirtilen bulguların tespit edildiği, sol mandibular köşede şişlik ve ekimoz olup, scm kas üzerinde yayılan ağrı ve boyun hareketlerinde kısıtlık saptandığı …” ifadelerine yer verildi.

Olaya şahit olan baba Ramazan Yıldırım (77), oğlunun sorgusuz sualsiz belediye başkanın saldırısına uğradığını ileri sürerek, “Tekme ile yumruk ile daldı. Benim yanımda 3 kişi vardı. Onlar da karşılık vermiş olsa bu yaşımdan sonra ceza evine düşecektik.” dedi. Baba Yıldırım, bir akrabalarının başka bir partiden aday olmasına rağmen seçim sürecinde AK Parti’ye oy topladığını bundan sonra da oyunu aynı partiye vereceğini dile getirdi.

Darp edilen ve işten çıkarılan şahısların annesi Ümmügülsüm Yıldırım da (64) şunları ifade etti: “Bu insanlar sabahtan akşama kadar emek veriyordu. Neden işten çıkarıldıklarını anlamadık. Bu insanların eline bakan aileleri, çocukları var. Haklarını aramaya çalışırken bir de mağdur edildiler. Darp edildiler.”

Aksu Belediyesi Başkanı Halil Şahin ise olayla ilgili yaptığı açıklamada; konun bazı kişiler tarafından suiistimal edildiğini söyledi. Bazı siyasi çevrelerin aileyi kendi çıkarları doğrultusunda kullandığını iddia etti. İşten çıkarma olayını doğrulayan Şahin, çalışanların performansını beğenilmediği için işlerine son verildiğini belirtti. Yıldırım ailesini daha önceden tanıdığını kaydeden Şahin, iddia edildiği gibi bir darp konusunun söz konusu olmadığını, sadece yüksek sesle konuşma gerçekleştiğini söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.