Ak Parti'den Mhp'ye Bayram Ziyareti

Ak Parti'den Mhp'ye Bayram Ziyareti

AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin ile beraberindeki partililer, MHP Genel Merkezi'ne bayram ziyaretinde bulundu.

AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin ile beraberindeki partililer, MHP Genel Merkezi'ne bayram ziyaretinde bulundu.

AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ayşegül Sümen, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Neslihan Cenk'i MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel ve MYK Üyesi Sami Uzun karşıladı. Ziyaret sırasında gündemdeki siyasi gelişmeleri değerlendirildi.

Semih Yalçın, çözüm sürecine AK Parti'nin demokratikleşme ile baktığını, kendilerinin ise tam aksi istikamette bir görüşe sahip olduklarını söyledi. İktidar partisinin 'ileri demokrasi' diye takdim ettiği demokratikleşme paketinin özellikle iki seçim sistemi içersine konulmasından dolayı daraltılmış bir demokrasiyi zorunlu hale getirdiğini düşündüklerini ifade etti.

"MHP SEÇİM SİSTEMİ TEKLİFİ HAZIRLIĞINDA"

Başbakan Erdoğan'ın 'çoktan seçmeli şık' takdim edip, seçim sistemi önermesinin de gariplerine gittiğini kaydeden Yalçın, "İşin garibi hiçbir ışık yok şıkların içinde. Modern demokrasiler kendilerini bu şekilde daraltmıyorlar. İster çoğulculuk ister nisbi seçim sistemi ile bakınız. Mesele dar bölge seçim sistemi değil. Bunun dışında tartışılması gereken seçim sistemleri vardır. Bu seçeneklerin takdim edilmesi gerekirdi." diye konuştu. Yalçın, MHP olarak kendilerinin de bir seçim sistemi teklifinin olacağını dile getirdi. MHP kendi kurullarında bunun çalışıldığını kaydeden Yalçın, çalışmada sona gelindiğini aktardı.

"TEKLİFLERİN TARTIŞILMASINI İSTİYORUZ"

Fatih Şahin ise "Sadece bir şık konulsa bu sefer de 'sizin istediğiniz oluyor.' diyorlar. Biz istiyoruz ki konu tartışılsın, konuşulsun mutabakata varılsın. Asgari müştereklerde bulunuyorsunuz. Tamamen konuların tartışılmasını istiyoruz. İnşallah hep beraber mutabakata varırız." karşılığını verdi.

"BAŞBAKAN YÜZDE 50'Yİ CEBİNDE GÖRMESİN"

Ziyaret sırasında yerel seçimler için yapılan hazırlıklara da değinildi.
MHP'li Yalçın seçim için hazırlıkların tüm hızı ile devam ettiğini ve sahadaki çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Halkın nabzını tutma gayreti içinde olduklarını ifade eden Yalçın, "MHP olarak önümüzdeki seçimlerde ciddi sonuçlar bekliyoruz. Her ne kadar bu sonuçlar sizler için talihsiz bir neticeye gidecekse de halkın tercihini sineye çekeceksiniz. Lütfen Sayın Başbakan'a iletin. Bu kitleyi yüzde 50 yüzde 50 diye ayırdı. Bir kısmını ötekileştirdi. Yüzde 50 cebinde değil. İşleri ona göre ayarlasın. Başbakan yüzde 50'nin cebinde olmadığını da biliyor. O sebeple Gezi olayları sonrasında çok hırçınlaştı." ifadelerini kullandı.

"SEÇİMLERE AZ KALDI, SONUÇLARI GÖRECEĞİZ"

AK Partili Şahin ise Yalçın'ın söylediklerine şöyle cevap verdi: "Milletten gelen başımız gözümüz üstüne. Biz tüm Türkiye'nin iktidarı ve hükümetiyiz. 5 ay sonra sonuçları hep beraber göreceğiz inşallah." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.