AK Parti'de hangi ilden kaç kişi aday adayı oldu

AK Parti'de hangi ilden kaç kişi aday adayı oldu

Türkiye genelindeki teşkilatlarında temayül yoklamalarını sürdüren AK Parti, sandıktan çıkan ilk sonuçları 11 Kasım'da bir toplantıyla değerlendirecek.

Başbakan Erdoğan başkanlığında 16 büyükşehirden gelen temayül sonuçlarını ele alacak Temayül Üst Kurulu, yeni büyükşehir olan 14 ilde 9 Kasım, 51 ilde ise 16-17 Kasım'daki temayül yoklamalarını daha sonra değerlendirecek.
Dün sona eren aday adaylığı için Kocaeli'de 96, Sakarya'da 86 ve Bolu'da 47 kişi başvuru yaptı.
ESKİ BAŞKANLAR DA ADAY
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için AK Parti\'den sadece mecvut başkan İbrahim Karaosmanoğlu müracaat etti.
Düzce'de belediye başkan aday adaylığı için il merkezi, aralarında mevcut başkanın da bulunduğu 8 ilçe ve 3 belde de 64 kişi müracaat etti.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için mecvut başkan Zeki Toçoğlu'nun yanı sıra Fahri Sayın da AK Parti'ye başvurdu.
Bolu'da da mevcut başkanlar birlikte AK Parti il, ilçe ve belde belediye başkan aday adaylığı için 47 kişi başvuruda bulundu.
KONYA'DA 9 KADIN ADAY ADAYI
Kayseri'deki 16 ilçeden 15'inin belediye başkanlığı için 95, Çankırı'da 6, Düzce'de 64, Bolu'da 47, Bursa'da 147, Konya'da 9'u kadın 198, Karaman'da 29 kişi başvurdu. Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin'de 310, Erzurum Büyükşehir Belediyesi için 7, Kars'ta 13, Yalova'da 9, Çanakkale'de 29, Isparta'da 90, Muğla'da 48, Adıyaman'da 56, Kilis'te 19, Kahramanmaraş'ta 8, Şanlıurfa'da 144, Gaziantep'te 67, Kastamonu'da 54, Zonguldak'ta 6, Bartın'da 17 kişi başvuru yaptı.
İzmir'de de Merkez ve ilçe adaylıkları için İzmir İl Başkanlığı'na 155 kişi başvurdu.
BURSA'DA TEK ADAY
Bursa'da, AK Parti\'den, Büyükşehir Belediyesi için bir, 17 ilçe için 146 başkan aday adaylığı başvurusu yapıldı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına 3, Çanakkale Belediye Başkanlığına 5, Yalova Belediye Başkanlığına ise 9 kişi aday adayı oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum