Ak Parti Sözcüsü Çelik, Son Kamuoyu Araştırması Sonucunu Açıkladı (2)

Ak Parti Sözcüsü Çelik, Son Kamuoyu Araştırması Sonucunu Açıkladı (2)

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Ağustos ayında yapılan son kamuoyu araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Ağustos ayında yapılan son kamuoyu araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Çelik, araştırma sonucuna göre AK Parti’nin oy oranını yüzde 51,4; CHP’nin yüzde 24,9; MHP’nin yüzde 13,1; BDP’nin ise yüzde 7 oy oranına sahip olduğunu söyledi.

        Hüseyin Çelik, partisinin MKYK toplantısı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin maceraperest bir politika yürütmediğini söyleyen Çelik, "Biz öyle gaza gelerek Suriye’ye girecek değiliz. Derler ya, cömert derler maldan ederler cesur derler candan ederler." diye konuştu.

        Suriye meselesinin başında 'kendi akıllarınca' Türkiye’ye gaz verenler olduğunu söyleyen Çelik, "Biz duygularımızı muhafaza ediyoruz. Duygularımız aklımızı değil, aklımız duygularımızı idare ediyor. Bunun herkes tarafından böyle bilinmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

        "SON YAPILAN KAMUOYU ARAŞTIRMASI"

        AK Parti’nin milletin hissiyatına tercüman olarak bir dış politika yürüttüğünü ifade eden Çelik, Ağustos ayında bir şirket tarafından yapılan kamuoyu araştırmasının sonuçlarını da basın mensupları ile paylaştı. Araştırma sonucunda AK Parti’nin oy oranının yüzde 51,4; CHP’nin yüzde 24,9; MHP’nin yüzde 13,1, BDP’nin ise yüzde 7 olarak çıktığını aktaran Çelik, "Türkiye cephesinde fazla bir değişiklik yok. Kimse büyük hayallere kapılmasın. Kendi kendini kimse kandırmasın." şeklinde konuştu.

        ALİ BABACAN’IN EKONOMİ SUNUMU

        Toplantıda Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın ekonominin gidişatı ile ilgili bir sunum yaptığını ifade eden Çelik, "Son zamanlarda dövizlerde yükselme var, faizlerde yükselme var. Bu sadece Türkiye’ye mahsus değil. Türkiye’nin bulunduğu kulvarda olan, gelişmekte olan ülkeler var. Türkiye’yi Brezilya ile, Rusya ile Hindistan ile mukayese etmek lazım. Diğer ülkelerde de üç aşağı beş yukarı borsalardaki düşüşlere baktığınız zaman borç faizlerinin yükselişine baktığınızda veya döviz kurlarının hareketlerine baktığınız zaman bu dört ülkede benzer durumların olduğu Sayın Bakan tarafından heyetle paylaşıldı. Burada Türkiye’ye mahsus bir durum söz konusu değil." dedi.

        Karamsarlığa gerek olmadığını söyleyen Çelik, "Türkiye'de siyasi istikrar var, ekonomi dünyadaki ekonomik gelişmeler ile birlikte dalgalanmalara elbette tabidir, serbest piyasa uygulamamızın ve dünyaya açık bir ekonomik model tercih etmemizin bir sonucudur." diye konuştu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.