AK Parti döneminde traktör sayısı arttı: Çiftçi milyonluk traktörlere biniyor

AK Parti döneminde traktör sayısı arttı: Çiftçi milyonluk traktörlere biniyor

Erdem, “Cumhuriyet tarihi boyunca satılan traktör kadar, son 20 yılda traktör satıldı. 140 beygir traktörleri her yerde görüyoruz. Birçok üründe ihracatta lideriz” dedi

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, geçtiğimiz hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Tarım Bakanlığının bütçe görüşmesinde önemli açıklamalarda bulundu. Erdem'in özellikle traktör sayısı ve özelliği hakkında verdiği bilgiler tartışma konusu oldu. AK Partili Orhan Erdem, konu ile ilgili Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Erdem, “Muhalefet olaylara her zaman eleştirel bakıyor. Biz de her şeyin yüzde 100 güzel olduğunu söylemiyoruz ancak tarımda yaşanan önemli gelişmeler de var. Bunları da görmek gerekir” şeklinde konuştu.

erenennnn.jpg

ZARAR EDEN BİR KİŞİ TRAKTÖRÜNÜN MODELİNİ YÜKSELTİR Mİ?

Cumhuriyet tarihi boyunca satılan traktörün son 20 yılda satıldığına dikkat çeken AK Partili Erdem, daha sonra şunları kaydetti: “2002'de 970 bin traktörü olan bir ülkeye iktidar olacaksınız. Bugün, traktör sayısı 2 milyon 85 bin. Eski tarihlerde traktörlerin beygir gücü düşüktü. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Tarım Bakanlığının bütçe görüşmesinde bugün 110-140 beygirlik traktörlerin yaygınlaştığını söyledim.

o-1gkl28jo21ror12rj2ksvc6kl9l.jpg

'Olaya bu boyutuyla bakabilirsiniz' dedim. Eksiklikler var kabul ediyoruz ama Türk tarımı son yıllarda çok büyük gelişmeler kaydetti. İhracat rakamlarımız ortada. Modern yöntemlerle tarım yapıyoruz. Üreticilerimize çok ciddi destekler veriliyor. Bakın tekrar ifade ediyorum, eksiklikler var ama 140 beygir traktörlerin yaygınlaşması, üretimin artması, ihracat miktarının yükselmesi gurur duyulacak gelişmeler. 140 beygir traktörlerin yaygınlaşması, gelişmenin olduğunun göstergesi. Zarar eden bir kişi veya gelişme gösteremeyen bir kişi bunu alır mı? Traktörünün modelini yükseltir mi? Üretim arttı. Olaya sadece traktör boyutuyla bakmak da yanlış. Bugün, birçok üründe dünyada ihracatta birinci sıradayız.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum