Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Madak: Paralimpik Oyunları'nda çok güzel başarılar elde edeceğimize inanıyorum

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Madak: Paralimpik Oyunları'nda çok güzel başarılar elde edeceğimize inanıyorum

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, bakanlık olarak özel sporcularla ve aileleriyle yakından ilgilendiklerini belirterek, "Paris Paralimpik Oyunları'nda da çok güzel başarılar elde edeceğimize inanıyorum." dedi.

Down sendromlu özel sporcular, Paris 2024 Paralimpik Oyunları öncesinde Ankara'da kahvaltılı toplantıda basın ile buluştu.

Yenimahalle TZOB Otel'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, bakanlık olarak özel sporcularla ve aileleriyle yakından ilgilendiklerini belirterek, "En son Antalya'da gerçekleştirilen 33 ülkeden 1000'e yakın katılımcının yer aldığı Trisome Oyunları'nın parçası olduk, Sayın Bakanımız da katıldı. Antalya'da Trisome Oyunları'nda sporcularımız 92 madalya aldı. Biz bunlara alıştık, inşallah artık Paris Paralimpik Oyunları'nda da çok güzel başarılar elde edeceğimize inanıyorum. Hepinize emeğinizden dolayı çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Engelliler ve aileleri için 2005 yılının bir dönüşüm ve reform yılı olduğunu anlatan Madak, "2005'ten sonra engelliler, hak temelli, arz odaklı bir hizmet anlayışıyla hizmet almaya başlamışlardır. Biz hep olimpiyatları, başarıları tabii ki sizlerin gayretleri çok kıymetli ama Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle bu alanda yapmış olduğu bu reform niteliğindeki politikalar, bugün bizlere ülkeler arası platformlarda bayrağımızı göndere çekerek, bizleri gururlandıracak bir noktaya gelmiştir, hamdolsun." şeklinde konuştu.

1992 Paralimpik oyunlarına ilk kez sadece bir sporcuyla Türkiye'nin katılabildiğini hatırlatan Madak, "Ama son Tokyo olimpiyatlarında 15 madalya kazanarak tarihi bir başarıyla ülkemize dönmeyi başardık. Tokyo'da özel sporcularımızın aldığı her madalya bizler için çok kıymetliydi. Paris'e de çok kısa bir zaman kaldı, özel sporcular federasyonumuzu da diğer federasyonlarımızı da yakinen takip ediyorum. Elimizden geldiğince onların yaşamlarına, yaptığı işlere dahil olup kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Paris'e atletizm dalında gidecek 10 sporcudan 6'sının bizim olması da büyük bir başarı var. Şimdiden o başarıyı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.