Aile hekimlerinin cari  gider ödemeleri artırılmalı

Aile hekimlerinin cari gider ödemeleri artırılmalı

Konya Aile Hekimliği Etkinlik Derneği (KonAHED) aile hekimlerinin cari gider ödemelerinin artırılarak günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi istedi

Konya Aile Hekimliği Etkinlik Derneği (KonAHED) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Hekim Birliği Sendikası Güney İç Anadolu Şube Başkanı Onur Uysal, yaptığı yazılı açıklama ile aile hekimlerinin cari gider ödemelerinin artırılarak günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi istedi.

4-7.jpg

Uysal yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Enflasyon sepeti nasıl bir içeriği sahipse o kriterlere göre artış gerçekleşiyor. Ancak bizim sepetimiz çok farklı. Bizim sepetimizin en büyük gideri personel maaşları, elektrik, doğalgaz, kira, temizlik malzemeleri, tıbbı malzemeler ve de muayene işlemleri yapabilmemiz için gerekli olan bilgisayar gibi teknolojik aletler. Şimdi bu sepet incelediğimizde klasik enflasyon sepetinden çok farklı bir içeriğe sahip olduğumuz görüyoruz. Bu sepetin enflasyonu klasik enflasyondan çok çok daha yüksek. Özellikler son 5 yılı incelediğimizde asgari ücret artışı olsun elektrik, doğalgaz olsun kira veya tıbbı malzemeler olsun neredeyse enflasyonun 2-3 katı bir artış söz konusu. Peki bu farklı sepetlerin artışı neye yol açıyor? Artık Aile Sağlığı Merkezleri işletilemez ve hizmeti devam ettiremez hale gelmiştir. Önümüzdeki süreçte çalışan maliyeti karşılanamadığı için birlikte çalıştığımız binlerce personelin işsiz kalması durumu riski bulunmaktadır. Aile Sağlığı Merkezlerinin hizmet kalitesinin düşmemesi için bir an önce bu sepet değiştirilmeli ya da en azından bu sepete yıllar içinde eriyen oran kadar seyyanen bir zam yapılmalıdır.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum