Aidatlar uçuyor

Aidatlar uçuyor

Meclis’te Gelecek- Saadet Grubu adına konuşan Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, son 2 yılda aidat ücretlerinin yüzde 200 ila 300 oranındı yükseldiğini belirtti.

Ekici, iktidarın ekonomi politikaları nedeniyle vatandaşların büyük mağduriyet yaşadığını kaydetti. Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, son 2 yıldır fahiş şekilde artan site ve konut aidat ücretlerini TBMM gündemine taşıdı.

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, TBMM’de İYİ Parti’nin barınma krizi, fahiş kira ve aidat artışlarının araştırılması amacıyla vermiş olduğu önerge üzerine Gelecek- Saadet Grubu adına söz aldı.

Son 2 yılda fahiş şekilde artan site aidat ücretlerine dikkati çeken Hasan Ekici, iktidarı yanlış ekonomi politikaları sonucu ortaya çıkan ekonomik kriz üzerinden eleştirdi. Son 2 yılda aidat ücretlerinin yüzde 200 ila yüzde 300 oranındı yükseldiğini ifade eden Ekici, şunları söyledi:

“İktidarın akıl dışı ekonomi politikaları sonucunda oluşan enflasyonist ortam iğneden ipliğe her şeye darbe vurmuş durumda. Fiyat sınırlamasına sahip tek rakam çalışan ücretleri ve emekli aylıkları. Bunun dışında hiçbir şeyin fiyatını kanunlarla, yönetmeliklerle sınırlamak mümkün olmuyor. Bunlardan biri de kira fiyatlarını bile aşar hale gelmiş olan apartman ve site aidat bedelleri. Son iki yılda özellikle büyükşehirlerde aidatlar yüzde 200 ila 300 arasında artmış bulunmakta.”

LÜKS SİTELERDE AİDAT ÜCRETİ 32 BİN LİRA

“Yapılan araştırmalara göre İstanbul’da 100 metrekare alana sahip daire başına ortalama aidat tutarı bin 600 TL’ye ulaştı” diyen Hasan Ekici, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Artık yaşamın çekilmez hale geldiği; memurların ve işçilerin ailelerini Anadolu’da baba evlerine yollayıp ortak mekanlarda yaşamaya başladıkları İstanbul’dan örnek vermek gerekirse 100 metrekare daire başına ödenen ortalama aylık aidat tutarında en yüksek rakam 4 bin 100 TL ile Beşiktaş’ta görülürken, onu 3 bin 300 TL ile Şişli, 2 bin 700 TL ile Sarıyer, Üsküdar ve Ataşehir takip ediyor. Lüks sitelerde ödenen aidat rakamları ise akıl almaz boyutlara ulaşmış durumda. Beşiktaş’ta bilinirliği yüksek, markalı projelerde ortalama 100 metrekareye dairelerin aidatları 32 bin TL. Kullanım alanlarının 200 metrekareye ulaşması durumunda ortalama aidat rakamları da 50 bin TL’yi bulmakta” Lüks sitelerdeki aidat rakamlarının son yıllarda gelir dağılımında yaratılan uçurumu da gözler önüne serdiğini vurgulayan Hasan Ekici, “Bir tarafta 17 bin TL asgari ücretle, 12 bin 500 TL emekli maaşı ile ailelerini geçindirmeye çalışan milyonlarca asgari ücretli ve emekli, diğer yanda 50 bin TL site aidatı ödeyen yüzde 2-3’lük mutlu azınlık” şeklinde konuştu.

GENEL KURUL YAPILMADAN AİDAT ARTIŞI HUKUKA AYKIRI

Genel kurul yapılmadan yöneticiler tarafından aidat ücretlerine zam yapılması konusuna da değinen Hasan Ekici, “Aidatlarda en temel sorunlarından olan sorunlardan biri, yöneticiler tarafından genel kurul yapılmadan aidat artışı gerçekleştirilmesidir. Oysa yöneticilerin bunu yapmaya hakları yok. Bu durum hukuka aykırı. Mutlaka olağan veya olağanüstü genel kurulda karar alınmalıdır. Lüks harcamaların aidatlara yansıtılması başka bir sorun. Yargıtay kararları ile de sabittir ki lüks harcamaları, bunları isteyen kat malikleri öderler. Örneğin havuza çocuk kaydırağı yapılması, bahçeye çocuk parkı yapılması gibi giderlere bunları istemeyen ve kullanmayan kat malikleri veya kiracılar katılmak zorunda değildir” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.