'Ahşaba İslami motifler veriyorum'

'Ahşaba İslami motifler veriyorum'

Karatay ilçesi Traktör Pazarı Camii imam-hatibi Osman Eğilmez, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Mevlana Kültür Merkezi'nde 'Ağacın Sanatla Buluşması' isimli sergisini açtı

Karatay ilçesi Traktör Pazarı Camii imam-hatibi Osman Eğilmez, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Mevlana Kültür Merkezi'nde 'Ağacın Sanatla Buluşması' isimli sergisini açtı. Ahşapla yapılan 45 sanat eseri hafta boyunca gezilebilecek. Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen sergi açılışına İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Karatay ilçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk ve çok sayıda din görevlisi katıldı. Sergi açılışında  konuşan Müftü Şükrü Özbuğday, 26 yıldır 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın Teşkilatlarının ve din görevlileri adına hayırlı olmasını diledi. Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda birçok etkinliğin düzenlendiğini bu yılda çeşitli programların hayata geçirileceğini da aktaran Şükrü Özbuğday, "Bugün bir din görevlimizin görevini icra ederken yaptığı sanat eserlerinin sergisini yapıyoruz. Ben imam-hatip arkadaşımızı kutluyorum. Görevini yaparken bir sanat dalında güzel eserler yapması çok hoş. İslam Dinimiz estetiğe ve güzelliğe önem vermiştir. Peygamber Efendimiz de güzelliğe ve estetiğe önem vermiş ve tavsiyelerde bulunmuştur. İslam sanatı da birçok dönemde hüsnü hat ve mimar dallarındaki eserlerle zirveye çıkmıştır. Burada da bir kardeşimizin ahşap sanatıyla nadide eserler ortaya koymuş" diye konuştu.

Karatay ilçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk ise Ağacın Sanatla Buluşması isimli sergisinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası programları kapsamında hazırlanan bir etkinlik olduğunu belirtti.

'DİN GÖREVLİSİNİN SANAT ESERLERİ YAPMASINA ŞAŞIRIYORLAR'

Samsun'da imam-hatip olarak göreve başladığı 1997 yılında bir albayın ahşap sanatıyla uğraşmasından etkilenerek kendisinin de ahşap sanatıyla çalışmaya başladığını belirten eserlerin mimarı Osman Eğilmez de, "Bu benim ikinci sergim. İlk sergimi Samsun'da açmıştım. Burada 3 yılda tamamladığım 45 eserimi görücüye çıkardım. Sanatla uğraşmak bir tutku. Ama Konya'da sanata çok ilgi gösterilmiyor. Özellikle bir din görevlisinin sanat eserleri yapmasına şaşırıyorlar" dedi. Bir ahşap sanat eserini yapmanın 25 ile 30 gün arasında değiştiğini de dile getiren Osman Eğilmez, en ince ayrıntılarına dikkat ederek elimle kestiğim ahşalara İslami motifler verdiğini vurguladı.

Ali Uyar isimli bir din görevlisi vatandaş ise, sergiden etkilendiğini kendisinin de din hizmeti görevini yaparken bir sanat eseriyle güzel eserler çıkarmaya karar verdiğini söyledi.

MUSTAFA AKÇA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.