Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Sempozyumu Başladı

Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Sempozyumu Başladı

Gümüşhane’de Valilik ve Gümüşhane Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen 1.

Gümüşhane’de Valilik ve Gümüşhane Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen 1. Uluslararası Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Sempozyumu başladı. Gümüşhaneli büyük İslam alimi Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi’nin memleketinde ilk kez düzenlenen ve 5 Ekim'de kadar sürecek sempozyumda, 61 tebliğ ile Gümüşhanevi’nin hayat hikayesi, amaçları, çalışmaları, eserleri ve günümüze kadar uzanan etkileri anlatılacak.

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çok Amaçlı Salon’daki sempozyumun açılış oturumunda yaptığı konuşmada, 'Gümüşhane Değerlerini Tanıyor' projesi kapsamında siyasetçi, şair, edebiyatçı ve mütefekkirleri anmaya çalıştıklarını belirtti. Mayda, bu projenin oluşturduğu zincirin altın halkasının ise Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Sempozyumu olduğunu ifade etti.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ise Gümüşhanevi ile ilgili yapılan bu tür programlara geç kalındığını söyledi. Üstün, “Türk milletinin idarecilerinin hepsinin yanında bir manevi lideri vardır. Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri de bu liderlerden biridir.” dedi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın da programın yapıldığı kampüsün adının 'Gümüşhanevi Kampüsü' olduğunu hatırlatarak, ilim ve irfan sahibi çok önemli şahsiyetler yetiştiren Gümüşhane'nin bu bağlamda çok önemli bir il olduğunu belirtti. Günaydın, “Bizlere düşen onların bıraktıkları mirası iyi anlamak, kıymetlerini takdir edebilmek ve onlara layık olabilmek.” şeklinde konuştu.

Sempozyumun açılış törenine Vali Dr. Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, 23. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Yahya Doğan, eski Milletvekili ve Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karademir, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, kamu kurum müdürleri, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri, öğrenci ve akademisyenler katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.