Ahmet Taner Kışlalı, Ankara Üniversitesi’nde Anılacak

Ahmet Taner Kışlalı, Ankara Üniversitesi’nde Anılacak

Ankara Üniversitesi, 15 yıl önce bombalı suikast sonucu hayata gözlerini yuman Ahmet Taner Kışlalı’yı adını taşıyan sanat evinde düzenlenecek programla anacak. 21 Ekim 1999 tarihinde aracına konulan bomba düzeneği ile gerçekleştirilen...

Ankara Üniversitesi, 15 yıl önce bombalı suikast sonucu hayata gözlerini yuman Ahmet Taner Kışlalı’yı adını taşıyan sanat evinde düzenlenecek programla anacak.

21 Ekim 1999 tarihinde aracına konulan bomba düzeneği ile gerçekleştirilen suikast sonucu hayatını kaybeden Ankara Üniversitesi’nin hocası Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, kendi üniversitesinde anılacak. Kışlalı, hayata veda edişinin 15. yılı olan 21 Ekim salı günü saat 13.30’da Cebeci Kampüsünde, kendi adını taşıyan Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi'nde düzenlenecek bir programla hatırlanacak. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Kışlalı’nın hiçbir zaman unutulmayacağını ifade ederek, şunları söyledi: "Ankara Üniversitesi ve Türkiye için önemli kayıp olan değerli bilim insanı Ahmet Taner Kışlalı için üzüntümüz hiç bitmeyecek. O, kişiliği, bilgisi, hoşgörüsü, kucaklayıcı ve özgürlükçü anlayışı ile başta iletişim dünyası olmak üzere herkese örnek olmuştur. O, hayatta olmasa da Ankara Üniversitesi’nin bir çınarıdır ve ebediyete kadar öyle kalacaktır."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.