Ahmet Kurucan’ın Kitabıyla Afrika’da Su Kuyusu Açılacak

Ahmet Kurucan’ın Kitabıyla Afrika’da Su Kuyusu Açılacak

Zaman gazetesi yazarı Ahmet Kurucan’ın kaleme aldığı ve Fethullah Gülen Hocaefendi’nin sohbetlerinden derlenen ‘Bize de Çekmek Düştü’ isimli kitabı, raflardaki yerini aldı.

Zaman gazetesi yazarı Ahmet Kurucan’ın kaleme aldığı ve Fethullah Gülen Hocaefendi’nin sohbetlerinden derlenen ‘Bize de Çekmek Düştü’ isimli kitabı, raflardaki yerini aldı. Kitabın telif ücretinin Afrika’da yürütülen su kuyusu kampanyasına bağışlanacağı belirtildi.

Ahmet Kurucan’ın Zaman gazetesinde kaleme aldığı yazılarından derlediği ve Işık Yayınları’ndan çıkan ‘Bize de Çekmek Düştü’ isimli kitabı, kitapçılardaki yerini aldı. Kurucan, kitabın Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ders ve sohbetlerinden bazı sözleri, tespitleri ve düşüncelerinin yanı sıra yazarın kanaat, hissiyat ve yorumlarını içerdiğini kaydetti.

Kitap, kendi benliğinden bütün bütün sıyrılmış bir mütefekkirin dünyasına ait tespit ve tahlilleri resmediyor. Hocaefendi’nin cümlelerini farklı açılardan derinlikli bir analizle okurun değerlendirmesine sunan yazar, Hocaefendi’nin ele aldığı konuların yanında, o konulara nasıl temas ettiği de ayrıntılı bir şekilde irdeliyor. Bahsi geçen her konuya dair tarihi arka planın, İslam’ın ana kaynaklarıyla nasıl temellendirildiği yalın bir üslupla açıklanıyor. Zaman zaman soru cevap şeklinde ilerleyen Huzur Sohbetleri’nden elde edilen güncel yaklaşımlar, medeniyetin yeniden inşası sürecinde dünü, bugünü ve geleceği bir araya getiren Hizmet Hareketi’nin ilke ve prensiplerini de ortaya koyuyor.

Kitabın telif ücretinin ise Kimse Yok Mu Derneği tarafından Afrika’da yürütülen su kuyusu kampanyasına bağışlanacağı ifade edildi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.