Ahmet Davutoğlu'ndan 'Gezi' yorumu

Ahmet Davutoğlu'ndan 'Gezi' yorumu

Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA)22. Genel Kurul Toplantısı'na katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlad

Davutoğlu, AGİTPA Başkanı Wolfgang Grossruck'un toplantıdaki konuşmasında Gezi Parkı olayıyla ilgili "İfade özgürlüğü temel haktır. Gösterilere orantılı şekilde müdahale edilmelidir" sözleri hatırlatılınca, "Bu konuda zaten gerekli açıklamaları yaptık. Özgürlükler, ancak ve ancak hukuk devleti kurallarıyla birlikte hayata geçirildiğinde gerçek, toplumsal barış zeminine katkıta bulunabilir. Hukuk devleti kuralları da özgürlükerle ancak desteklenebilir.

Türkiye, her zaman özgürlüklerle hukuk devleti kurallarını birlikte işletmiş bir ülkedir. Türkiye'de hiç bir zaman bir dakika da dahi özgürlüklere dayalı toplu gösterilere yasak getirilmemiştir. İzin verilen ve normal hukuki prosedürlerle talep edilen bütün gösteri hakkı kullanımları gerçekleşmiştir. Bu süreçte Türk halkı olgunluğunu da göstermiştir. Barışçıl gösteri talepleriyle, şiddet kullanan, vandalizm yapanlara arasındaki ayırımı gözetemezsek, bu kez de hukuk devletini bazı vandalizm yanlısı, şiddet unsurlarına kurban etmiş oluruz. Bu dengeyi Türkiye muhafaza etmiştir, edecektir.

Hiç bir şekilde, dönemde Türkiye'de barışçıl gösterilere kısıtma getirilmemiştir. Bundan sonra da, hükümetimizin ve Sayın Başbakanımızın da bir çok kereler vurguladığı gibi, her zaman, herkes, hangi görüşten, kanaatten olursa olsun, gösteri yapma hakkına sahiptpr, sahip olmaya da devam edecektir. Önemli olan bu gösterilerin barışçıl yötemlerle ve hukuk devleti kuralları içinde yapılması" diye konuştu.

GAZZE ZİYARETİ BAŞBAKAN'IN TAKVİMİNE GÖRE ŞEKİLLENECEK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze ziyaretinin netleşip netleşmediği sorulunca Davutoğlu, "Dün basın toplantısında da söylemiş olduğum gibi, Sayın Başbakanımızın Gazze'ye ziyareti bir siyasi irade ve karar olarak kesindir. Ama zamanlaması bölgedeki gelişmeler ve Sayın Başbakanımızın takvimine göre şekillenecektir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.