Ahmet Davutoğlu açıkladı: Bürokraside çok sayıda Konyalı görev alacak

Ahmet Davutoğlu açıkladı: Bürokraside çok sayıda Konyalı görev alacak

Memleketi Konya’da konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, “İktidarın beklentisini yerle bir edecek bir değişim yaşanacak. Büyük değişim geliyor. Konya da değişimin öncüsü olacak” dedi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Dedeman Otel’de Konya basınıyla buluştu. Basın toplantısında Davutoğlu’na Millet İttifakı milletvekili adayları, Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin il başkanları da eşlik etti. Davutoğlu, ülke ve Konya gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

adsiz-001.jpg

14 MAYIS GECESİ ‘ELHAMDÜLİLLAH’ TWEETİ ATACAĞIM

Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, ülke siyasetinin omurga şehrinin Konya olduğunu söyledi. Türkiye’nin tarihi bir seçimin eşiğinde yer aldığını aktaran Davutoğlu, “Bu seçimle sadece bir iktidar değişimi olmayacak. Köklü bir zihniyet devrimi gerektiren süreçten geçiyoruz” dedi. Son gelen seçim yapısıyla partilerin bloklara zorlandığını ifade eden Davutoğlu, “2-3 haftada kullanılan dile bakın. Türkiye’de ilk kez cami avlusunda yaptığı açıklamayla Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplumu böldü. Bizim arzu ettiğimiz, İslamın emrettiği bu muydu? Bu nasıl bir anlayış? Halk dinden soğutuluyor. Bu halk, dürüstlük görmek istiyor. Bizim Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kaldıracağımızı söylüyorlar. Nerede böyle bir açıklama gördüler? Biz, buna izin verir miyiz? Millet Ittifakı’na oy verenlere ‘küffar’ diyorlar. Milli ve manevi değerlerimiz, iktidar ve ortakları tarafından istismar ediliyor. 14 Mayıs akşamı, bu zihniyetten kurtulduğu için milletimiz şükür secdesi yapacak. Ben mi o gece şampanya patlatacağım? 14 Mayıs gecesi tek bir tweet atacağım. ‘Elhamdülillah’ diye paylaşım yapacağım. Bakın bunlar toplumu bölmeye çalışıyorlar. Biz ise birleştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

adsiz-002.jpg

KAZANIMLAR YASAL TEMİNAT ALTINA ALINACAK

Gelecek Partisi lideri Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, daha sonra şunları kaydetti: “Bunlar teröristi televizyona çıkardı. 15 Mayıs’ta bunun hesabını soracağız. İktidar, propaganda araçlarıyla ‘Biz gidersek kazanımlarınız kaybolur’ algısı yapıyor. Teminat veriyoruz. Biz buradayken tek bir kazanıma dahi gölge düşmeyecek. Kazanımlar, yasal teminat altına alınacak. İktidara gelirsek, ‘İHA ve SİHA’ları’ durduracakmışız. Hiçbir yatırım sekteye uğramayacak. İktidara gelirsek, ‘Sosyal yardımları, hibeleri’ kesecekmişiz. Asla böyle bir şey olmayacak. Kimsenin şüphesi olmasın. Gün, değişim günü. Biz, ülkeyi ortak akılla yöneteceğiz.”

adsiz-003.jpg

BÜROKRASİDE ÇOK SAYIDA KONYALI GÖREV ALACAK

Konya’ya dair açıklamalarda da bulunan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Konya’da obrukların sayısı artıyor. Hani nerede Ova’ya gelecek su? Neden kanallar çatlıyor? Alanya-Konya yoluna ne oldu? Konya metrosu nerede? Konya Çevreyolu nerede? İktidar, Konya’yı ihmal etti. Konyalıya selam veremeyecek duruma geldiler. Biz, Konya’yı da birleştireceğiz. Ben, Konyalıya asla kırgın değilim. Vuslat törenine geldim, töreni terk edenler oldu. O manzarayı unutmayacağım. Gelen misafirleri, düşmanım olsa dahi kapıda ben karşılayacağım. Ayrıca Konya’da çok kıymetli listemiz var. Vatandaşımız, Konya vekillerinden ne isterlerse arkalarında ben olacağım. Bütün bakanlıklarla ilgileneceğim. Bürokraside de çok sayıda Konyalı görev alacak.”

adsiz-004.jpg

KONYA’DA KİMSE İKTİDARI SAVUNUR VAZİYETTE DEĞİL

Sadece Konya’da değil, Türkiye genelinde büyük bir değişimin yaşanacağının da altını çizen Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, şu cümlelerle konuşmasını noktaladı: “İktidarın beklentisini yerle bir edecek bir değişim yaşanacak. Anket sonuçlarını da yerle bir edecek bir sonuç çıkacak. Değişim yaşanacak. Ereğli-Karapınar’da gördüm. Kimse iktidarı savunur vaziyette değil. Büyük değişim geliyor. Başarılı olacağız. Ciddi başarı sağlayacağız. Çok sayıda vekili meclise göndereceğiz. Konya da değişimin öncüsü olacak.” Ayrıca Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na İngilizce soru da geldi. Davutoğlu, soruya İngilizce yanıt verdi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum