Ahmed Yesevi Hikâye Kitabı Yayımlandı

Ahmed Yesevi Hikâye Kitabı Yayımlandı

UNESCO 2016 Hoca AhmedYesevî Yılı anısına, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından hazırlanan Ahmed Yesevi hikâye kitabı yayımlandı.Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Ba...

UNESCO 2016 Hoca AhmedYesevî Yılı anısına, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından hazırlanan Ahmed Yesevi hikâye kitabı yayımlandı.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız yaptığı açıklamada, Ahmet Yesevi Üniversitesi olarak eğitim misyonunun yanında, AhmedYesevi’yi de tanıtma sorumluluğu taşıdıklarını ve gelecek nesillere onun felsefesini, dünya görüşünü yaymanın çok önemli olduğunu belirtti.

Millî ve manevî duygularımızın mimarı olan Ahmed Yesevî’yi çocuklara daha yakından tanıtmak amacıyla bu hikâye kitabının hazırlandığını, Ahmed Yesevî’nin hayatının öyküleştirilerek, çocukların zevkle okuyup onu tanıyabilecekleri şekilde resimlerle anlatıldığını söyleyen Prof. Dr. Yıldız, Ahmed Yesevi hikâye kitabının elektronik ortamdan da ücretsiz olarak www.ayu.edu.tr web sitesinden indirilebileceğini ve ülkemizde şuan Ahmet Yesevi’nin adını taşıyan ilk ve ortaokullarda da ücretsiz olarak öğrencilere hediye edileceğini açıkladı.

AhmedYesevi’nin yeni yetişen neslin çocuklarına kim olduğunu ve kültürümüze katkılarını aktarmak için bu çalışmayı hazırladıklarını belirten Prof. Dr. Yıldız, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.