Ahıska Türkleri'nden Gökbel'e ziyaret

Ahıska Türkleri'nden Gökbel'e ziyaret

Kazakistanın farklı bölgelerinde görev yapan Türkçe öğretmenlerinden oluşan heyet, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbeli ziyaret etti

Kazakistan’ın farklı bölgelerinde görev yapan Türkçe öğretmenlerinden oluşan heyet, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’i ziyaret etti.
Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen ve çeşitli illeri gezerek buralardaki eğitim kurumlarını ziyaret eden heyet, Selçuk Üniversitesi’nde de çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu. Rektörlük bahçesinde Rektör Prof. Dr. Gökbel ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özcan ile öğle yemeği yiyen heyet adına konuşan Ahıska Türkleri Derneği Eğitim Koordinatörü Zöhre Abilova, Selçuk Üniversitesi bünyesinde Kazakistan’dan da öğrencilerin eğitim gördüğünü, üniversitenin çok uluslu yapısının örnek teşkil ettiğini söyledi.
Ahıska Türkleri’nin çeşitli sorunları ve Türkiye’deki bulunuş amaçları ile ilgili bilgi veren Zöhre Abilova, Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel’e Kazak milli giysisi ‘Çapan’ ile kitap armağan etti. Abilova, “Ruslar tarafından yerimizden ve yurdumuzdan haksız yere sürgün edildik. Ahıska Türkleri’ne yapılanları hiçbir zaman unutmayacağız. Her türlü baskı ve şiddete rağmen milli ve manevi değerlerimizden kopmadık, dilimizi unutmadık” dedi.
Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, heyeti Konya’da ve Selçuk Üniversitesi’nde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “Sizlerle tanışmak benim için büyük bir zevk. Üniversitemizin kapıları her zaman sizlere açıktır” dedi. Heyet daha sonra Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü’ne giderek buradaki fakülteler, meslek yüksekokulları ve üniversitenin çeşitli uygulama alanlarında incelemelerde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.