Ağız ve diş sağlığının önemi anlatıldı

Ağız ve diş sağlığının önemi anlatıldı

Konya Diş Hastanesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla, ‘Sağlıkta Dönüşüm Projesinde Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetinin Yeri’ konulu sempozyum düz

Dedeman Otel’de gerçekleşen sempozyuma Vali Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr İrfan Şencan, çok sayıda hastane yöneticisi ve diş hekimi katıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirici, Konya’da ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde oldukça fazla yol kat ettiklerini ifade etti. En büyük sıkıntılarının sahte diş hekimlerinin il merkezi ve ilçelerde faaliyet göstermelerinden kaynaklandığını söyleyen Küçükendirici, “Bu bağlamda 4 işyeri için mahkeme kararı ile arama emri çıkarılarak işyerleri aranmış, kişilerle ilgi olarak da Cumhuriyet Başsavcılığına sahte diş hekimliği yaptıklarından suç duyurusunda bulunulmuştur” şeklinde konuştu.
Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Mehmet Teker’de konuşmasında yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Teker, “Toplumumuzun ağız ve diş sağlığı hizmetinin neredeyse yüzde 90’nını karşılayan kurumlar olan diş hastaneleri ve ağız ve diş sağlığı merkezleri olarak Bakanlığımız bünyesinde daha fazla dikkate alınmayı bekliyoruz. Son dönemde kamuda ağız ve diş sağlığı hizmeti sunucularının yaşadığı sorunların bu organizasyon içerisinde çözüm bulmasını umut ediyorum” dedi.
Gelişmiş ülkelerin ağız ve diş sağlığı hizmetine verdiği öneme de dikkat çeken Teker, “Ülkemizde daha 5–6 yıl öncesine kadar ağız ve diş sağlığı hizmeti, gelir seviyesi belli bir oranın üzerinde olan insanların ağırlıklı olarak faydalandığı, diğer kesimin lüks olarak algıladığı bir hizmetti. Halkımız daha önceleri ağız ve diş sağlığı hizmetini çok büyük oranda özel diş kliniklerinden alırken bu kendilerine mali bir yük getiriyordu. Bu nedenle toplumun büyük bir kesimi bu hizmeti alamıyor, Kamuya ait ağız ve diş sağlığı hizmeti sunucuları da imkan yetersizliğinden dolayı yeterli hizmeti veremiyordu. Fakat sağlıkta kalite politikalarının hız kazanması ve diş hastaneleri ve ağız ve diş sağlığı merkezlerinin yönetim kadrosunda bulunan şahısların gayretleri sayesinde kamuda yapılan tedavinin çeşitliliği ve kalitesi aynı oranda artmıştır” diye konuştu.
ALİ SAİT ÖGE
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum