‘Ağız ve diş sağlığına önem vermeliyiz’

‘Ağız ve diş sağlığına önem vermeliyiz’

Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, insanların kaliteli yaşam için için ağız ve diş sağlığına önem vermeleri gerektiğini belirtti. 


Küçükkendirci, yaptığı yazılı açıklamada, ağız ve diş sağlığını bozan faktörlerin bireyin vücut sağlığını da doğrudan etkilediğini bildirdi. Diş ve diş eti sorunlarının yaşamda öncelikli yer alması gerektiğini belirten Küçükkendirci, şunları kaydetti: 
''Diş ve diş eti hastalıkları önlenebilir, kontrol edilebilir ve davranışla iyileştirilebilir hastalıklar grubuna girmektedir. Dünya Sağlık Örgütü diş eti ve diş rahatsızlıklarını izlenebilir ama yaygınlığı ve tekrarlama oranları nedeni ile insanların karşılaştığı en büyük sağlık sorunlarından birisi olarak tanımlamaktadır. Toplumun tüm üyelerini ağız ve diş sağlığı konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum. İnsanlarımız kaliteli yaşam için ağız ve diş sağlığına önem vermeli.'' 
Çalışma hayatı boyunca özellikle kaçak diş hekimleri ile mücadele etiklerini dile getiren Küçükkendirci, yetkisi olmadığı halde diş hekimliği mesleğini icra edenlerin İl Sağlık Müdürlüğüne bildirilmesi gerektiğini vurguladı. 
Küçükkendirci, açıklamasında ağız ve diş sağlığı korumasında her türlü bakım ve tedaviyi sağlayan diş hekimlerinin Dünya Diş Hekimleri Gününü kutladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.