Ağır vasıtalara ceza kesiliyor

Ağır vasıtalara ceza kesiliyor

UKOME tarafından alınan kararla şehir merkezinde bazı bölgelere giriş yasağı bulunan ağır tonajlı araçlara cezai işlem uygulanıyor. Geçtiğimiz gün 17 adet ağır vasıta sürücüsüne ceza kesildi

Geçtiğimiz yıl ekim ayında yapılan düzenlemeler ile şehir merkezinde bazı bölgelere ağır tonajlı araçların girişi yasaklanmıştı. Yapılan denetimlerle karar doğrultusunda cezai işlemler uygulanıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan kara göre Ağır vasıta (7 ton ve üzerindeki kamyon, çekici, römork ve yarı römork v.b.) araçların şehir içi trafiğine olumsuz etkilerinin azaltılarak trafik akışkanlığı ile yaya ve taşıt trafik seyir güvenliğinin artırılması amacıyla; UKOME kararı ile anılan ağır vasıta araçların kullanacakları güzergahlar ile bu güzergahları kullanabilecekleri saatler açıklanmıştı.

Bu karar uyarınca geçtiğimiz gün Konya Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından denetimler yapıldı. Yapılan denetimler soncu kararları ihlal eden ağır vasıta sürücülerine cezai işlem yapıldı. Geçtiğimiz gün yapılan denetimlerde 17 adet ağır vasıta sürücüsüne ceza kesildi. Ayrıca 1 adet çekiciye de cezai işlem uygulandı.

Ekim ayında alınan kararlar doğrultusunda, Muhlis Koner Caddesi ile Larende Caddesi kavşağından itibaren;

Larende Caddesi – Furkan Dede Caddesi – Piri Esat Caddesi – Topraklık Caddesi – Kışlaönü Sokak – Ali Ulvi Kurucu Caddesi – Ankara Caddesi – Ulaşbaba Caddesi – Ahmet Hilmi Nalçacı Caddesi - Vatan Caddesi – Millet Caddesi – Muhlis Koner Caddesi - Muhlis Koner Caddesi ile Larende Caddesi kavşağı sınırları içinde kalan şehir merkezi bölgesine 07:00 – 24:00 saatleri arasında ağır vasıta araçlar ile 30 ve daha fazla yolcu kapasiteli servis otobüslerinin girmeleri yasaklanmıştı. Ayrıca Antalya Çevreyolundan itibaren Antalya Çevreyolu Caddesi – Adana Çevreyolu Caddesi – Ankara Caddesi – Aliya İzzet Begoviç Caddesi – Aliya İzzet Begoviç Caddesi Yeni İstanbul Caddesi kesişimine kadar olan şehrin doğu bölgesindeki yarım dairenin batısına kadar 07:00 – 10:00 ve 16:00 – 21:00 saatleri arasında ağır vasıta araçların girmeleri yasaklanmıştı.

MESUT TURAN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum