AGD'den İstanbul'un fethine davet

AGD'den İstanbul'un fethine davet

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Başkan Yardımcısı Esat Ergener, İstanbul’un fethinin 562. yıldönümü dolayısıyla basın toplantısı düzenledi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Başkan Yardımcısı Esat Ergener, İstanbul’un fethinin 562. yıldönümü dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. Fethi çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını belirten Ergener, “Ayasofya Camii’nde Fetih Namazı ve Fetih Yürüyüşü” adlı program düzenlediklerini söyledi.

Bu yıl ki fetih kutlamalarının 31 Mayıs Pazar günü Ayasofya'da yüzbinlerce AGD’li gencin katılımı ile kılınacak sabah namazı ile başlanacağını ifade eden Ergener, “Anadolu Gençlik mensubu olsun ya da olmasın tüm kardeşlerimizi 31 Mayıs Pazar günü sabah namazı için Ayasofya’mıza davet ediyoruz. İnancımıza ve tarihimize uygun bir organizasyon için olağan üstü bir gayretle çalışıyoruz. İslam Dünyasının yakından tanıdığı birçok ismin de onur konuğumuz olacağı programımızın başlangıcı olan 'Ayasofya Camii’nde Fetih Namazı'mızda, Mescid-i Aksa’mızın Müezzini Firas Gazzaz ezanımızı okuyacak, Kabe İmamımız Şeyh Seccad Mustafa el-Hasan ise sabah namazımızı kıldıracaktır. Güney Afrika’dan Abdurrahman Sadien’in Kuran-ı Kerim tilavetleri vahyi genç nesilleri yüreğine işleyecektir. “Seccadeni Al da Gel” sloganı ile gideceğimiz Ayasofya’mızdaki Sabah Namazı’ndan sonra, Yenikapı Meydanına “Fetih Yürüyüşü”müz gerçekleştirilecektir. Programımıza Konya’mızdan katılmak isteyenler için, otobüslerimiz 30 Mayıs Cumartesi günü ikindi namazına müteakip saat 17.00’de Mevlana Kültür Merkezi önünden hareket edilecektir. Programımıza katılmak isteyenler için kayıtlar dernek merkezinden yapılacaktır. Tüm hemşehrilerimiz davetlidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.