AGD tarafından Robotik Kodlama Atölyesi açıldı

AGD tarafından Robotik Kodlama Atölyesi açıldı

Robotik Kodlama Atölyesi'nin (ŞAHİ) açılışına katılan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, “Bu atölyede öyle inanıyorum ki, gençliğimizin geleceğini ifsad eden kodlamalara karşı, insanlığı yaşatmayı felsefe edinen kodlamalar yapılacak” dedi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Selçuklu İlçe Temsilciliğinde “Robotik Kodlama Atölyesi 'Şahi” açıldı. Açılışa AGD ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan’ın yanı sıra; AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, AGD Selçuklu İlçe Temsilcisi Durmuş Ali Kara, Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı İbrahim Ceylan, Kanal 42 Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Av. Mustafa Derbentli, MİLKO temsilcileri ve çok sayıda dernek üyesi katıldı. Program, Kur’an-Kerim tilaveti ile başladı.

YETENEKLİ GENÇLERE İHTİYAÇ VAR

Programın açılış konuşmasını AGD Selçuklu Şube Başkanı Durmuş Ali Kara yaptı. Kara, “Geleceği kodlamak üzere bir aradayız. Aşılmaz ve geçilmez olan Bizans surları, nasıl büyük komutan Fatih Sultan Mehmet Han mühendisliğinde üretilen Şahi topu ile geçildi, bir devir kapandı. Bir devir açıldı. Günümüzde de teknolojiyi kullanan ve üretme hayalleri olmayan zihin kalesinin duvarları Şahi Atölyesi ile yıkılacaktır. Bu becerileri öğrenmek sadece geleceğimiz için önemli değildir. Ülkemizin geleceği için de çok önemlidir. Ülkemizin gelişmiş bir toplum olmasını istiyorsak, kullanılan teknikleri değiştirecek araçlar ve teknolojide uzmanlaşacak yetenekli gençlerimize ihtiyacımız var. Bütün bu sebeplerden dolayı tüm gençlerimizin bu çalışmada yer alması çok önemlidir” dedi.

YOĞUN ŞEKİLDE BAŞVURU YAPILIYOR

AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç ise şunları kaydetti: “Önümüzdeki 25 yıl içinde robotik kodlama kullanmayan meslek dalı kalmayacak. 25 yıl öncesini görerek, gençlerimizi hayata kazandırmak adına yapılan bu çalışmayı çok önemsiyoruz. AGD olarak gençlerimizin iki kanatlı kuş olması için çalışıyoruz. Gençlerimizin hem manevi ilimlerle hem de dünya hayatına katkı sağlayacak ilimle uğraşması için bu tarz çalışmaları yaygınlaştırmayı arzu ediyoruz. Projeye yoğun şekilde başvuru var. Sınav ve mülakatla alım yapılacak. Çalışma arkadaşlarımıza Allah'tan kolaylıklar diliyorum.”

HAYIRLI KODLAMALARA İMZA ATILACAK

Milli Görüş açısından önemli bir şehirde programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan'da Konya'dan maddi ve manevi kalkınma açısından zamanında önemli adımlar atıldığını ifade etti. Yeni nesil projelerinden bir tanesini yine Konya merkezli gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını aktaran Turhan, “Dünyada Siyonizm diye bir mekanizma var. Siyonizm, Müslüman gençliği yok etmek noktasında temelde 2 çalışma yapıyor. Öncelikli olarak gençlerimizi batılla meşgul etme projesini ortaya koyuyorlar. Gençliğimiz evinin içinde televizyon, bilgisayar ve telefonla meşgul ediliyor. Gençlerimiz bu bağlamda haktan hızlıca uzaklaşıyorlar” şeklinde konuştu. Siyonizmin bilgiyi kontrol etme gayesi ile çalışmalarını yürüttüğünü kaydeden Turhan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gençliğimizi ifsad edecek kodlamalar yapmamak, doğruyu ortaya koyacak kodlamalar yapmak bu projenin asıl amacı. Gerçekten bu tarz çalışmalara da ihtiyacımız var. Teknolojiyi en iyi şekilde kullanmak adına AGD, ilk günden bugüne hayırlı çalışmalara her zaman önem veriyor. Biz istiyoruz ki, bizim gençliğimiz yok eden değil, insanlığı yaşatan projeleri ortaya çıkarabilsin. Çok şükür, projeye yüzlerce genç başvuru yapmış. Bu gençlerimizin her biri çok hayırlı kodlamalara ve çalışmalara imza atacaklar.” Daha sonra Abdurrahman Korkmaz Hoca tarafından açılış öncesi dua edildi. Turhan ve beraberindekiler kurdele kesimi yaparak, atölyenin açılışını gerçekleştirdi. Turhan, açılışın ardından beraberindeki heyet ile atölyede yürütülen ve yürütülecek olan faaliyetler hakkında bilgiler aldı.

EMRE ÖZGÜL

img_9238_880x440.jpg

img_9250_880x440.jpg

img_9258_880x440.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum