AGD Siyer-i Nebi Sınavı Gerçekleştirildi

AGD Siyer-i Nebi Sınavı Gerçekleştirildi

Anadolu Gençlik Derneği tarafından her sene düzenlenen “Gençler Efendimizin İzinde” Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması yüz binlerce öğrencinin katılımıyla Türkiye genelinde gerçekleştirildi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından her yıl yurt genelinde organize edilen Siyer-i Nebi Yarışması, Konya’da da yoğun bir katılımla gerçekleşti. AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, “Kaybedeni olmayan yarışmanın amacı gençlere peygamberi sevdirmek” dedi

whatsapp-image-2022-12-17-at-12-23-40.jpeg

Anadolu Gençlik Derneği tüm ülke genelinde 2010 yılından beri organize ettiği “Liseli gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi” yarışmasının asıl hedefi; öğrencilerin Hz. Muhammed'in (sav) hayatı hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlayarak, örnek bir nesil yetiştirmek olduğu biliniyor. 12. Düzenlenen yarışmaya yoğun ilgi gösteren Konyalılar, Anadolu Gençlik Derneğine teşekkür ettiler. Anadolu Gençlik Derneği, iyiyi ve güzeli yaygınlaştırma çalışmasında Siyer-i Nebi yarışmasından istifade ederek mesajını en doğru ve en etkili şekilde muhatap kitlelere ulaştırmayı hedeflemektedir. Bunun için her yıl düzenlenen yarışma tüm Türkiye’de ilgiyle takip ediliyor. Sınav öncesi basın açıklaması gerçekleştiren Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, “Peygamberimizin (sav) sevgisini aşılamak ve günümüz gençliğine rehber olarak tanıtmak amacıyla düzenlenen ve kaybedeni olmayan yarışma tüm Türkiye'de olduğu gibi Konya ve 31 ilçesinde de tüm liseli öğrencilerine yönelik yapılacak” dedi

whatsapp-image-2022-12-17-at-12-23-37-1.jpeg

BİRİNCİYE 10 BİN LİRA ÖDÜL

Hazreti Muhammet’in gençlere verdiği önemden bahseden Kılıç, yarışmanın ödüllerini Mekke’nin Fethi programlarında verileceğini açıkladı. Kılıç “Hz. Peygamber (sav) gençlerin ilim alanında yetişmesine önem vermiş, vahiy kâtiplerini de genellikle gençlerden seçmiştir. İslam'a davet mektuplarını gençlere yazdırmış, bazı gençleri o gün ihtiyaç duyulan yabancı dilleri öğrenmeye teşvik etmiş ve "Gençliğinde ilim öğrenen, taştaki damga gibi, yaşlılığında öğrenen ise su üzerine yazı yazan gibidir“ buyurmuştur. Yarışmamızda Türkiye Geneli ödüllerimiz birinciye 10 bin TL, ikinciye 8 bin TL, üçüncüye 7 bin TL dördüncüye 6 bin TL beşinciye 5 bin TL olup, Konya geneli ödüllerimiz birinciye 5 bin TL, İkinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin TL, dördüncüye 2 bin TL, beşinciye bin TL’dir.” ifadelerini kullandı. 

whatsapp-image-2022-12-17-at-12-23-37.jpeg

FARKINDALIK YARATMAK İSTİYORUZ

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, yarışmanın amacının farkındalık yaratmak olduğunu dile getirdi. Hz. Muhammed'in hayatını gençlerin daha iyi öğrenmesi için yarışmayı organize ettiklerini belirten Kılıç, “Anadolu Gençlik Derneği tarafından gençlerin Peygamberimizin (sav) sevgisini aşılamak ve günümüz gençliğine rehber olarak tanıtmak amacıyla düzenlenen ve kaybedeni olmayan yarışma tüm Türkiye'de olduğu gibi Konya ve 31 ilçesinde de tüm liseli öğrencilerine yönelik yapılacak. Bu yarışmada amaçlarımızdan biri farkındalık yaratmak istememizdir. İlimizde ve ilçelerimizde yarışmada dereceye giren öğrencilerimize Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezimizin vereceği ödüllerin yanı sıra il ve ilçeler bünyesindeki ödüllerimiz 31 Aralık 2022 tarihinde yapılacak olan 'Mekke’nin Fethi’ programlarında verilecektir. Dinimizin en önemli kaynağı olan Sünnet-i Seniyye'nin bize ulaşmasında en önemli vazifeyi yine genç sahabeler üstlenmiştir” şeklinde konuştu. 

whatsapp-image-2022-12-17-at-12-23-36-1.jpeg

ALİ GÖZEN 









 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.