AGD 50'inci yılında yeni genel merkezini dualarla açtı

AGD 50'inci yılında yeni genel merkezini dualarla açtı

Gençlerin şuurlu olması gerektiğini belirten Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Gençler, davamızı bir gün sadece ülkemizin değil, bölgemizin ve dünyanın en önemli davası haline getirecek” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV), kuruluşunun 50’inci yılında Genel Merkez Külliyesi’nin açılışını, AGD ve MGV Genel Merkez Cami temel atma törenini gerçekleştirildi. Ankara Pursaklar’da gerçekleştirilen programa, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanvekili ve Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Sabri Tekir, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı ve Eski Devlet Bakanı Recai Kutan, Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Birol Aydın, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) ve Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi ve Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, Saadet Partisi GİK Üyesi ve Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Saadet Partisi YİK Üyesi Lütfü Yalman, Saadet Partisi

whatsapp-gorsel-2024-06-01-saat-16-49-00-64c7e3ee.jpg

Genel Başkan Yardımcısı Alev Sezen, AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan, Millî Görüşçü Kuruluşlar (MİLKO) temsilcileri ve AGD ve MGV’nin şube başkanları ve teşkilatları katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

BİZ AYNI DAVANIN YOLCULARIYIZ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, MGV ve AGD’nin diğer vakıf ve derneklere kıyasla büyük sorumlulukları sırtladığını belirterek, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları karşısında inançlı gençlerin çıkabileceğini söyledi. Karamollaoğlu, “Gençler, şuurlu olmak mecburiyetindesiniz. Kendi mesleğinizin en iyisi ama bu davanın da mücahidi olacaksınız Ebu Eyyüb el-Ensari Hazretleri (Eyüp Sultan) İstanbul'un fethedilmesini Peygamber Efendimiz müjdelediği için 90 yaşında İstanbul'a gelmekten o dönemde çekinmemiş. İstanbul'u Fatih Sultan Muhammed 21 yaşında fethetmiş. Gencecik bir delikanlı. Ama İstanbul'u fethetmek ona nasip oluyor. İkisini de iyi anlamak mecburiyetindeyiz. Onun için yetişmek, kendimizi yetiştirmek zorundasınız. Birbirimizle elbette farklarımız olacak.

img-0755.jpg

Mizaçlarımız, alışkanlıklarımız, mesleklerimiz farklı. Ama biz aynı davanın yolcularıyız. Farklılıklarımızı değil, davamızı, gayemizi önümüze koyarak, yanlışlıklarımızı bir tarafa itip mutlaka bu davaya bir taş da ben koyacağım diyeceğiz. AGD ve MGV’nin ideal yeni gençlerin yetişmesine bundan sonra çok büyük katkılarda bulunacak. İnşallah gençler, davamızı bir gün sadece ülkemizin değil bölgemizin ve dünyanın en önemli davası haline getirecek” diye konuştu.

gpaenrnw4aikn5a.jpeg

‘SADECE GENÇLERDEN İBARET DEĞİLİZ’

AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan ise derneğin idealleri ve büyük hedefleri bulunduğuna değinerek, “Açılışını yaptığımız binamız bizim için eskidi. Bundan sonra yeni hedeflerimizi, çalışmalarımızı inşallah icra etmiş olacağız. MGV’nin ve AGD’nin kuruluşunun 50’inci yılında bu açılışları yapmayı Allah nasip etti. 29 Mayıs 1975 yılında Erbakan hocamızın talimatıyla Allah'a hamdolsun vakfımız ve derneğimiz kurulmuş oldu. Şükürler olsun yarım asrını tamamlayan, Türkiye'nin ve dünyanın en büyük gençlik teşkilatını karşımıza çıkarttılar. Allah hepsinden razı olsun.

whatsapp-gorsel-2024-06-01-saat-16-49-42-2a91ab39.jpg

Tabii biz bir gençlik teşkilatıyız. Ama sadece gençlerden ibaret değiliz. Biz bir davanın teşkilatıyız. Biz bu çalışmalarımızda yeni yürüyen yavrularımız, cenk eden gençlerimizin olduğu gibi nur yüzü, ak saçlı büyüklerimize, ağabeylerimiz var. AGD ve MGV Genel Merkez binamızı yaparken hepsinin büyük emekleri bulunuyor. Allah hepsinden razı olsun” şeklinde konuştu.

salih-turhan-2.jpg

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı Recai Kutan, AGD ve MGV Genel Merkez Külliyesi’nin açılışının hayırlara vesile olmasını söyleyerek konuşmasında birkaç gün önce Necip Fazıl Kısakürek'in ölümünün yıl dönümü olduğunu belirtti. Kutan sözlerini, Kısakürek’in ‘Nakarat’ adlı şiirini okuyarak sonlandırdı.

Konuşmaların ardından genel merkezin açılışı yapılırken, caminin temeli de dualarla atıldı.

ALİ GÖZEN

Kaynak:ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum