Afyonkarahisar-Konya sınırında büyük olay! Hepsi yabancı şirketlere satıldı

Afyonkarahisar-Konya sınırında büyük olay! Hepsi yabancı şirketlere satıldı

Türkiye'de yabancılara ev, arsa ve dükkan satışında hızla artış var. Afyonkarahisar-Konya sınırında yaşanan bu olay tepki topladı. Köylerdeki tüm arsalar yabancılara satıldı.

Türkiye yabancı yatırımcıların akınına uğradı. Turistik bölgelere yapılan yatırımlardan daha fazlası tarım arazilerine yapılıyor. Son aylarda yabancıların tarımsal üretimin yüksek olduğu bölgelerden binlerce dönüm tarla satın alması tepki çekti. Afyonkarahisar'ın bazı köylerinde yaşayan muhtarlar, tarım arazilerinin yabancı şirketlere satıldığı söyledi.

tarim-2.jpg

BİNLERCE DÖNÜM TARLA YABANCI ŞİRKETLERE SATILDI

Nurcan Etik'in haberine göre Afyonkarahisar'ın köylerinde muhtarlar, tarım arazilerinin yabancı şirketlere geçmesine tepki gösteriyor. Üçkuyu Muhtarı Mustafa Karaca, köylülerin yaklaşık 40 bin dönüm arazisi olduğunu, son bir yılda bin dönüm arazinin yabancı şirketlere satıldığını söyledi. Kara, şirketlerin arazileri aldıktan sonra birbirlerine devrettiğini, bu yüzden arazilerin asıl sahiplerinin kim olduğunun anlaşılmadığını ifade etti. Sonuç olarak arazilerin büyük kısmının yabancı şirketlere devredildiği söyleniyor.

tarim-1.webp

AFYON-KONYA SINIRINDA YABANCILARA BÜYÜK SATIŞ!

Karakışla Muhtarı Kâmil Sert ise, köylerinde neredeyse arazi kalmadığını söyleyerek tarım arazilerinin sürekli el değiştirdiğinden dert yandı. Sert, arazilerin kimlere satıldığının takibinin ise yapılamadığını belirtti.

tarla-satis-1.jpg

Sert, köylerinin Konya ili sınırdaş olduğunu söyleyerek Konya'ya bağlı köylerde satılacak arazi kalmadığını anlattı. 10-12 kilometre uzaklıktaki bir köyde yabancı şirketlerin 3 bin dönüm arazi satın aldığını söyleyen Sert, tarım köylülerinin ise tedirginlik yaşadığını belirtti. Afyonkarahisar-Konya sınırındaki bölgede satılan dev araziler tedirginlik oluşturdu. Söz konusu satışların ise başka köylerde devam ettiği söyleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum